Fico: Hochštaplerské Aktuality klamú, len sa tak práši. Neverím v očkovanie!
14 | 08 | 2021 I Peter Sulek

Robert Fico upozornil na dezinformačné a manipulatívne praktiky liberálneho portálu Aktuality. Podľa neho portál klame, len sa tak práši a zopakoval svoj negatívny postoj k očkovaniu proti COVID-19. Myslí si, že neúčinnosť očkovania sa zatajuje.


Predseda Smeru Robert Fico je po návrate zo zahraničia opäť v hľadáčiku médií. Portál Aktuality totiž prišiel s článkom, v ktorom zavádzajúco a manipulatívne tvrdí, že "Česi vidia Fica ako hlavného odporcu očkovania". V skutočnosti však nejde o názor Čechov, ale o názor jednej liberálnej českej novinárky.
Fico reaguje

Ficova reakcia na sociálnej sieti:

"ÁNO AKTUALITY, NECHCEM SA DAŤ ZAOČKOVAŤ, ALE NEKLAMTE!

Predvčerom som označil portál Aktuality za hochštaplerský a nenávistný. Taký je ich obsah a ľudia to prijali. Aktuality si však nedajú poradiť.

Dnes (14. 8.) hlasno kričia, že ‘Česi vidia Fica ako hlavného odporcu očkovania’“ a citujú jeden český portál takto: ‘Irozhlas.cz: Fico brojí proti očkovaniu.’

Mne by takéto titulky nevadili. Ale hochštaplerské Aktuality klamú len sa tak práši. Žiadni Česi, ale jedna jediná novinárka. Písala o Slovensku, ako to vláda nezvláda a že som proti očkovaniu. To je trápne! Na útok a titulky proti Ficovi musia Aktuality prekrútiť jednu vetu jednej českej novinárky a prezentovať to ako názor Českej republiky.

Milé Aktuality, to by inak vyzeralo, keby som bol hlavný odporca očkovania! Využijem však lži Aktualít a zopakujem toto:

1. Som zásadne za dobrovoľnosť očkovania. Nikoho nemožno k očkovaniu nútiť, je to v rozpore s naším aj medzinárodným právom.

2. Neverím v očkovanie. Veľa študujem a čítam. A neverím viac a viac. Nechcem sa dať zaočkovať.

3. Za očkovaním vidím obrovský biznis farma firiem a príjmy pre médiá, ktoré robia klamlivú očkovaciu kampaň.

4. Chcem objektívne údaje o rizikách a výhodách očkovania. Neúčinnosť očkovania sa úmyselne zatajuje, u nás totálne. Naše médiá nezverejnia o neúčinnosti ani to, čo je v zahraničí hotová, nespochybniteľná vec.

5. Farma firmy bezbožne, bez kritiky médií zvýšili ceny. Pfizer išiel hore z 15,50 na 19,50 eur za vakcínu a nikto nešomral. A kto by mal? Firmy zarobia miliardy a časť z tých peňazí skončí aj v médiách a na úplatkoch.

6. Potrebujem na to vysokú školu, aby som pochopil, prečo sa už presadzuje tretia dávka vakcíny a uvažuje o permanentnom očkovaní?

Pozdravujem hochštaplerské Aktuality."

Fico má plné zuby portálu aktuality.sk. Najmä jeho šéfredaktora Bárdyho
Róbert Fico v poslednej dobe odkrýva veci, ktoré doteraz boli zakryté. Momentálne napísal verejne názor nielen na Petra Bárdyho, ale aj na celý portál aktuality.sk. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik