Drucker vyzýva premiéra Hegere k výmene Matoviča na poste ministra financií
14 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

 Tomáš Drucker uverejnil na Facebooku video blog, v ktorom skritizoval Matoviča a vyzval Hegera, aby ho odvolal za neschopnosť.    




Exminister Drucker spred ministerstva financií kritizoval Matoviča. Podľa jeho slov „pokračuje v rozklade štátu".

Uverejnil status, v ktorom uvádza: „Po tom, ako absolútne nezvládol pandémiu, sa rozhodol, že definitívne rozvráti aj štátny rozpočet. V marci mali byť predstavené východiská štátneho rozpočtu. 15. augusta má o rozpočte rokovať/hlasovať vláda. Dodnes k rozpočtu nikto nič nevidel."



Matovič robí všetko možné, len nevykonáva funkciu ministra financií

Drucker odôvodňuje svoje vyjadrenia na margo Matoviča tým, že o tomto čase už bolo zrejmé, kde a na čo bude použitý finančný rozpočet. Exminister si myslí, že nie je možné, aby sme nevedeli, na aké oblasti štátu pôjdu financie. Ako budú vyzerať napríklad zdravotná starostlivosť  či školstvo.


„To on dokáže! Veľa rozprávať a málo robiť," myslí si o Matovičovi jeho politický rival. Podľa Matovičovho oponenta je tiež diskutabilné, či vôbec uvidíme daňovo odvodovú reformu. Ministerstvo financií má každú chvíľu porodiť štátny rozpočet. Podľa Druckera bude tento štátny rozpočet reflektovať aj to, koho Matovič nemá rád, lebo im proste nedá veľa peňazí.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Heger vymeň svojho straníckeho šéfa, však si sa už po ňom vyšplhal až do premiérskeho kresla


Drucker apeluje na ministra, aby odvolal Matoviča z postu premiéra. „Nechce to robiť, nevie to robiť a naozaj je nespôsobilý," rozhorčuje sa exminister. Najmä prízvukuje, že predsa Heger už má skúsenosť s funkciou ministra financií, takže vie, čo to obsahuje.


„Zrejme mu rozpočet klasicky odpadol od chuti, lebo to je veľa práce. Rukojemníkmi sme však my všetci, premiér Heger sa má prestať hrať na potulného kazateľa a konečne konať. Začať môže vyhadzovom šialeného Matoviča pre jeho neschopnosť," píše Drucker.


Výrazným trendom je Fico. Kotleba a Harabin musia pridať. Mazurek poráža Uhríka!
Je jedno, či ho niekto uznáva alebo nie. Faktom je, že Róbert Fico je najúspešnejší politik na Slovensku. Nevyhorel, nabral druhý dych a stále je trendom. Zatiaľ ho nik neprekonal v politických úspechoch. A ako to na Slovenskej politickej scéne... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik