Angličan pred samovraždou postrelil päť ľudí vrátane dieťaťa: Útočil na príbuzných aj okoloidúcich
14 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Tragická udalosť ochromila vo štvrtok podvečer mesto Plymouth na juhozápade Anglicka. Strelec pálil do ľudí a päť ich zabil vrátane jedného dieťaťa. Mnoho ďalších je zranených. Nakoniec obrátil zbraň proti sebe, informuje portál tn.nova.cz.






Streľbu nahlásili vydesení obyvatelia predmestskej štvrti Keyham po 18. hodine. Na miesto dorazilo veľké množstvo policajtov vrátane zásahovej jednotky a záchranárov s niekoľkými vrtuľníkmi.

"Strelec vykopol dvere domu a začal páliť," cituje BBC očitú svedkyňu. Najskôr sa ozval krik a potom padli prvé tri alebo štyri výstrely. Muž potom podľa nej vybehol na ulicu a strieľal aj po okoloidúcich. Ďalší svedok opísal, že odbočil za roh domu a narazil na muža s brokovnicou, ktorý bol oblečený celý v čiernom. Rýchlo sa mu pratal z cesty.

Polícia potvrdila šesť mŕtvych vrátane strelca a väčší počet zranených. Daily Mail píše, že medzi obeťami sú príbuzní páchateľa, ale aj ľudia, ktorí išli náhodou okolo. V dome, kam vtrhol, mala podľa svedkov žiť žena s batoľaťom. Policajti neskôr uviedli, že jednou z obetí je dieťa. Strelec nakoniec spáchal samovraždu.

Taliban vlani zinkasoval 1,6 miliardy dolárov z drog, ťažby surovín a darov
Islamistické hnutie Taliban v roku 2020 získalo 1,6 miliardy dolárov, ktoré podstatne prispeli k jeho vojnovému úsiliu v Afganistane. Peniaze pochádzajú podľa portálu International Business Times predovšetkým z obchodu s drogami, z ťažby surovín a... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Tibor Sipos