Slovenskí hasiči sú v Grécku za hrdinov. Všimli si to aj svetové médiá
13 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Grécko bojuje už dlhšiu dobu s rozsiahlymi požiarmi. A v tomto boji sa stali slovenskí hasiči hrdinami. Takmer stovka hasičov zo Slovenska a 37 zo Srbska úspešne zabránila požiaru pri zachvátení dvoch gréckych dedín na ostrove Evia počas dramatického boja proti požiaru, informujeN1.


Podľa portálu startitup.sk prácu slovenských hasičov vyzdvihujú nielen miestni obyvatelia, ktorým zachránili obydlia a životy, ale aj svetové médiá.



Ekologická katastrofa

Osem dní plameňov šľahajúcich týmito panenskými lesmi nezanechalo za sebou nič len sčernalé konáre a popolavú zem. Dvadsaťdva krajín vyslalo na pomoc Grécku personál a vybavenie. Na Evii, v prvej línii tejto rastúcej katastrofy, sme našli slovenských hasičov stáť bok po boku so svojimi gréckymi kolegami, zatiaľ čo helikoptéry a lietadlá bzučali nad hlavou a liali vodu na tlejúcu pôdu,“ píše CNN.


Šéf polície sa tvári ako muzikant, pritom sa mu to rozpadáva pod jeho nohami
Aj keď sa šéf polície plukovník Kovařík tvári, že všetko je v najlepšom poriadku, tak napriek tomu, svoju funkciu nielen nezvláda, ale pravdepodobne aj zneužíva svoje postavenie kriminogénnym spôsobom. De facto o tom Píše online portál Plus jeden... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Požiare vypukli aj v dôsledku počasia a vysokých teplôt. Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis vo štvrtok označil lesné požiare vo svojej vlasti za „najhoršiu ekologickú katastrofu, akú Grécko za posledné desaťročia zažilo“, napísala agentúra AP.



Ďakujú Slovákom

Slovenskí hasiči sú v Grécku za hviezdy už niekoľko dní. Gréci sa dozvedajú o ich počinoch najmä z televízie. Na sociálnych sieťach Gréci Slovákom ďakujú. „Obyvatelia Avgarie ďakujú slovenským hasičom v Grécku za ochránenie ich mestečka pred ničivými požiarmi,“ fotografiu vďaky priamo z miesta požiarov zdieľal aj Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.


Verejne zdieľaný príspevok Petra Sabaku zmizol. O čom bol a prečo nahneval aj Belousovovú?
"Je zarážajúce, že namiesto vecnej, odbornej argumentácie, lustrujete politické pozadie a politické názory kolegov, ktorí majú iný názor na očkovanie, liečbu a vôbec riešenie koronakrízy. Ako si vy vôbec dovolíte tvrdiť, že ich odborné názory na... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


Petar Gajic z N1 uviedol, že rozsah katastrofy je strašný a v plameňoch zmizli desiatky hektárov lesov, ku ktorým sa ťažká technika nemohla priblížiť. „Podarilo sa nám zachrániť životy, stratili sme však lesy a majetok,“ povedal Mitsotakis.



Taktiež situácia na Peloponézskom polostrove je kvôli šíreniu požiaru stále napätá a hrozí, že zasiahne tisíce hektárov lesa a stane sa ešte rozsiahlejším ako na ostrove Evia.

Heger to schytal priamo do tváre: „Fúúúúúj“, „Hanba“ či „Zlodejská banda!“ kričali rozhnevaní Poltárčania (VIDEO)
Mala to byť sláva, miesto toho iba piskot, nadávky a napokon útek preč. Asi tak sa odohrávala návšteva premiéra Eduarda Hegera v Poltári. Predseda vlády bol tak prvým koaličným politikom, ktorý na vlastnej koži pocítil, aký je on a jeho vláda ľuďmi... Čítať ďalej
13 | 08 | 2021