Šéf polície sa tvári ako muzikant, pritom sa mu to rozpadáva pod jeho nohami
13 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Aj keď sa šéf polície plukovník Kovařík tvári, že všetko je v najlepšom poriadku, tak napriek tomu, svoju funkciu nielen nezvláda, ale pravdepodobne aj zneužíva svoje postavenie kriminogénnym spôsobom. De facto o tom Píše online portál Plus jeden deň



Ovplyvňuje vyšetrovanie, poriadok na ulici nefunguje

Pochybenia policajného prezidenta Kovaříka si všíma čoraz viac a viac médií. Ľudia sa začínajú pýtať, či je normálne, aby policajný prezident zotrval vo funkcii, aj keď zneužil svoje postavenie a ovplyvnil vyšetrovanie tým, že pozdržal zaisťovací zásah a obvinení zatiaľ utiekli. Navyše jeho verzie, prečo je tomu tak, sa menia v čase a priestore.

Policajný prezident nezvládol aj protesty, ktoré paralyzovali dopravu na niekoľko hodín. Bagatelizovanie tohto problému je iba slabou náplasťou a nepokoj a hnev v ľuďoch rastie, čiže blokovanie dopravy bude pravdepodobne pokračovať.

Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Zmena jeho výpovede sa mení v čase a priestore

„Je potrebné, aby si občania, ktorí nezdieľajú názor demonštrantov, zvykli na takýto prejav, ktorý ich priamo obmedzuje na bežnom spôsobe života,“ vyjadril sa na margo protestujúcich, ktorí zablokovali dopravu.

Na poslednej tlačovej besede sa však vyviňoval aj slovami: „My sme sa pokúsili vytlačiť z jednej ulice, ale na 30 policajtov sa nám stiahlo asi 500 demonštrujúcich, a preto sme to nemohli dokonať.“ Zároveň sľuboval použitie vodných diel a gumových projektilov, ak to bude potrebné. To, že tí 30 ťažkoodenci pri vytláčaní hlúčiku protestujúcich sem tam aj niekoho zbili, už asi zabudol komentovať.
Ďalší prezident na obzore?

Bývalí vyšetrovateľ Šátek, ktorý sa asi derie na stoličku prezidenta PZ, sa opiera o rozhodnutie ÚS SR : „Právo pokojne sa zhromažďovať nie je právom absolútnym a môže byť ústavne konformným spôsobom obmedzené.“ Šátek si myslí, že policajt môže rozpustiť dav, pokiaľ je zhromaždenie zakázané. Asi sa inšpiroval bývalým totalitným režimom. Zabudol však, že prípadné násilné rozpúšťanie protestov môže prerásť do revolúcie, ktorá môže byť krvavá.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Zo Santusovej sa len tak ľahko nevyvlečieš, môj zlatý

Kovařík sa pravdepodobne dopustil trestného činu, keď dal prerušiť policajný zásah, ktorý mal zaistiť podozrivých z krivých výpovedí, vypovedajúcich za účelom diskreditácie opozície a jej nominantov, čím umožnil ich únik.

Navyše je to o to horšie, že krivé výpovede zločincov na úteku mali manažovať príslušníci NAKA a špeciálnej prokuratúry.  Zistenia SISky ohľadne kriminálneho správania polície a špeciálnej prokuratúry sú tak závažné, že nehraničia, ale rozkladajú právny štát a demokratické zriadenie.

Chápadlá v tomto bezbrehom kriminogénnom svinstve pravdepodobne siahajú na najvyššie poschodia vlády a šéf polície to údajne kryje. Statočná vyšetrovateľka Santusová, ktorá tieto veci v rámci možností efektívne odhaľovala, je teraz pravdepodobne postavená mimo službu a zároveň je verejne pranierovaná, diskreditovaná a šikanovaná najvyššími predstaviteľmi rezortu vnútra! Napísala list najvyšším predstaviteľom štátu vrátane prezidentke Slovenska. Či nastolí spravodlivý a právny režim prezidentka je otázne. Právomoci a kompetencie však na to má.

Plánovaný protest v Banskej Bystrici zrušilo na poslednú chvíľu mesto!
Zvolávateľka protestu Michaela Hornáčková informovala na svojom Facebookovom účte, že protest zrušilo mesto Banská Bystrica, ktorý mal byť v sobotu. Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik, Jozef Uhlárik