Nemo sa už našiel. Teraz sa hľadá Pellegrini
13 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Predseda Hlasu SD Peter Pellegrini je pravdepodobne niekde na dovolenke. K udalostiam, ktoré súvisia s jeho osobou a s výpoveďou bývalého viceprezidenta finančnej správy sa ešte nevyjadril. Posledný jeho verejný výstup bol status a fotografia z prírody.


Médiá, koaliční politici a verejnosť od neho očakávala, že sa vyjadrí k udalostiam, ktoré ho spájajú s braním úplatkov, ktoré mal prijať od oligarchu Suchobu, vtedy ešte ako štátny tajomník Ministerstva financií SR. Podľa výpovede mal o tom informovať obvineného viceprezidenta Čecha jeho šéf Imrecze.
Pellegriniho nemusia najmä ex-Kiskovci

Radosť z toho, že Čech "bonzoval" na predsedu Hlasu mala najmä Remišová. Tá si ho vychutnáva patrične niekoľkými statusmi na svojom Facebooku. Jeden status dokonca venovala výhradne Pellegrinimu, aj keď mód "lebofico" nesmel samozrejme v jej repertoári a statuse chýbať.

Jej stranícky kolega Šeliga jej vehementne zakontroval. Odkedy vydali viaceré média správu o údajnom vzatí úplatku, tak Šeliga na svojom Facebooku prejavoval svoju radosť tak, že zaútočil na svojho poslaneckého kolegu niekoľkými facebookovými statusmi. Dokonca mu venoval aj infografiku, kde Pellegriniho umiestnili do jej stredu.

Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Aby to nezačalo vyzerať, že sa niekde ukrýva

Namiesto očakávanej reakcie prišla fotka z prírody a tento facebookový status: „Milí priatelia, najviac pokoja od každodenného stresu a intríg, ktorých je v politike a v médiách nadostač, vždy nájdem v prírode. Užite si leto a čo najlepší možný oddych od celoročných povinností."

Či ide o provokáciu, alebo akúsi vyčkávaciu taktiku bývalého premiéra, alebo len dovolenkuje a nenechá sa rušiť, nevedno. Avšak mediálnej a politickej konfrontácii sa pravdepodobne nevyhne. Možno sa nevyhne ani konfrontácii s políciou, ktorá sa však sama natoľko zdiskreditovala, že jej autorita utrpela v poslednom čase ťažkú ujmu. Najmä vďaka kriminogénnej činnosti súvisiacej s marením vyšetrovania.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK