Majiteľ penziónu vo Važci: My sme sa vybrali cestou nediskriminácie, rešpektujeme slobodnú vôľu
13 | 08 | 2021 I Petra Demková

Podnikatelia sa začínajú zobúdzať. Vláda opäť mení covid automat. Nastavenia smerujú k tomu, aby mali majitelia rôznych typov prevádzok, reštaurácií či ubytovania motiváciu púšťať do svojich priestorov len zaočkovaných. Pre niektorých však peniaze nie sú všetko a princípy rovnosti a demokracie sú pre nich viac ako zárobok.


Na sociálnej sieti sa objavil príspevok majiteľ istého penziónu vo Važci. Ten využil príležitosť konať v tejto dobe principiálne. Na Facebooku hrdo ukazuje fotografiu, kde sa na okne jeho zariadenia vyníma zelená nálepka „Voľná zóna“. S touto aktivitou prišlo pôvodne hnutie Republika.

Majiteľ penziónu k fotografii napísal zopár slov: „My sme sa vybrali cestou nediskriminácie a rešpektujeme každého jednotlivca, jeho slobodnú vôľu, súkromie, jeho dôstojnosť a slobodné rozhodnutie, či nás navštívi, alebo nie. Nebudeme nikdy podporovať apartheid akéhokoľvek druhu. Kto má obavy, môže sa tak isto slobodne rozhodnúť a nenavštíviť nás. Aj tomu rozumieme a rešpektujeme to.“

Zobudia sa aj iní podnikatelia a ukážu štátu, že keď už nemajú rozum tí vo vláde a nedokážu rešpektovať základné princípy demokratickej spoločnosti, oni, naopak, budú?

Naša sloboda je ohrozená a ľuďom sa to už prestáva páčiť. Protesty v celej Európe proti očkovaniu a „zeleným pasom“ (Kathrin Sumpfová)
Komentár Kathrin Sumpfovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová