Erik Kaliňák: Bude Čaputová opäť kryť kriminálnu činnosť Matoviča?
13 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Podpredseda Smeru -SD Erik Kaliňák vydal na svojom Facebooku video-blog, v ktorom pojednáva o nekalých okolnostiach prípadu šikany policajnej vyšetrovateľky Santusovej ministrom Mikulcom a prezidentom PZ Kovaříkom.  


Santusová poslala list najvyšším ústavným činiteľom a aj prezidentke Slovenska. Vyšetrovateľka odhaľovala efektívne trestnú činnosť jej kolegov z NAKA, súvisiacu s manipulovaním výpovedí nájomných kriminálnikov.

Podľa slov Kaliňáka vyšetrovateľka odhalila to čo nemala a minister vnútra s prezidentom policajného zboru ju nemilosrdne odstavili. Šikanózne konanie z ich strany nabralo ďalšie obludné rozmery. Momentálne ju majú tlačiť do nezákonného detektoru lži, lebo jej vraj neveria. Napriek tomu, že krajský prokurátor Remeta informácie preveril a vyvrátil, tvrdí Kaliňák.
Osudový list poctivej policajtky odkrýva viac, ako by sa na prvý pohľad zdalo

Škandalózny list odhaľuje obludné praktiky ministra Mikulca a prezidenta PZ plukovníka Kovaříka. Hrubé marenie vyšetrovacej práce vyšetrovacieho tímu, pokusy nainštalovať kameru do jej pracovne, sledovanie jej tímu vrátnikom, účelové zmeny legislatívy, sú iba niektoré ukážky toho,  k akému tlaku bola vystavená ona a aj jej tím.

Policajný prezident nemal podľa jej listu žiadne oprávnenie na to, aby prebiehajúci zásah zmaril. Navyše bol riadne schválený. Podľa Erika Kaliňáka mal v panike Kovařík štyri dni tráviť v Chorvátsku s telefónom v ruke. Zisťoval totiž kto a prečo bude zasahovať. Podľa podpredsedu Smeru: „Nič nenechávajú na náhodu. Idú ju a členov jej tímu trestno-právne stíhať a tak ich definitívne umlčať!" Podľa Santusovej to bude v réžii tých istých policajtov NAKA a špeciálnej prokuratúry, ktorých ona sama vyšetrovala.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Kecy o hoaxoch a dezinformáciách sú už klišé a skládková princezná zatiaľ zaryto mlčí

Reakcia ministra vnútra a policajného šéfa na jej list bola podľa Kaliňáka primitívna, bez náznaku vecnosti. Klasické liberálne floskuly o šíreniu hoaxov, lží, dezinformácií a politikárčení. Podpredseda Smeru to hodnotí ako: „vystrihnuté z učebnice liberálnych médií, keď im dôjdu argumenty!"

Zároveň v závere videa upriamil pozornosť na prezidentku Čaputovú a list, ktorý dostala od vyšetrovateľky. „Úprimne som zvedavý, či sa zastane ženy, ktorá sa odvážne pustila do boja s matovičovym systémom na odstraňovanie politicky nepohodlných ľudí, alebo sa ho opäť rozhodne kryť mlčaním?..,"  ukončil svoj video-blog podpredseda.

Policajný šéf Kovařik dnes žehlil svoj "prúser" so zmarenou akciou. Nevyžehlil nič!
Policajný prezident SR Peter Kovařík sa dnes musel postaviť pred kamery a vysvetľovať. Situáciu po liste predstaviteľom štátu vyšetrovateľky Santusovej už len tak pod koberec nezametie. Ak si myslel, že po dnešnej tlačovke bude vyzerať ako hrdina,... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK