To, čo chystá Krajniak na inšpektorátoch práce, je hotová katastrofa, krúti hlavou Erik Tomáš
12 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Koalícia sa od začiatku usiluje obsadiť čo najviac vedúcich pozícii. Začal s tým na okresných úradoch šéf OĽaNO Igor Matovič. Neskôr jeho minister zdravotníctva v nemocniciach. Teraz na nich chce podľa Erika Tomáša z Hlasu nadviazať minister práce Milan Krajniak zo Sme rodina.


Šéf Hlasu Peter Pellegrini má teraz veľa starostí s podozreniami, že si prevzal úplatok 150 tisíc eur. Preto do koalície búšia iní. Podpredseda Hlasu Erik Tomáš si zobral na paškál ministra práce sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka. Tomáš v statuse píše, že Krajniakov klan našich ľudí sa u neho utešene rozrastá.
Šéfovia krajských inšpektorátov práce nebudú musieť mať skúsenosti s touto prácou

„Po tom, čo stranícke úderky OĽaNO v rozpore s predvolebnými sľubmi obsadili politickými nominantami posty prednostov okresných úradov či riaditeľov nemocníc, sa klan takzvaných našich ľudí rozrastá aj v rezorte práce,“ píše Tomáš. Dodáva, že minister Krajniak prichádza s ďalším zákonom, ktorý umožní pokračovať v dosadzovaní amatérov namiesto odborníkov na kľúčové pozície.

Erik Tomáš: "Matovičov veľký tresk - z 200 eur na dieťa nič a z 13. dôchodku nič"
Erik Tomáš vyzlieka donaha sľuby Igora Matoviča. "Z Matovičovho veľkého tresku nie je nič. 200 eur na dieťa nebude." Alebo ďalší - "13. dôchodok opäť nebude". Teda, bude, ale iba jeho symbolický zlomok, dopĺňame z redakcie. Vlastne, nič nové pod... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ivan Brožík


„Po novom sa totiž pri šéfoch krajských inšpektorátov práce nemá vyžadovať päťročná prax inšpektora. Dokonca ani žiadne skúsenosti s prácou na inšpektorátoch,“ prezrádza podpredseda Hlasu. Argumentácia ministra Krajniaka, že chce pri výbere kandidátov uprednostniť manažérske schopnosti, je podľa Tomáša falošná.
Šéfka inšpektorátu práce ako cap záhradníkom

„Príkladom je samotné vymenovanie Hedvigy Machayovej za riaditeľku Národného inšpektorátu práce, ktorá v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podnikala len rok a pol. Pritom firma má jedného zamestnanca a v čase menovania vykazovala stratu presahujúcu 23 tisíc eur. Hotová ‘manažérka roka’!" smeje sa Tomáš. Podľa neho keď na čele celého inšpektorátu je osoba s takouto minulosťou, vieme si predstaviť, ako budú vyzerať jej podriadení. „A minister sa tvári, že má problém nájsť medzi 300 inšpektormi pôsobiacimi na Slovensku takých, ktorí spĺňajú odborné aj manažérske kritéria,“ krúti hlavou Tomáš.

Erik Tomáš: OĽaNO podviedlo voličov, odborníkov vyhadzuje a obsadzuje štát svojimi "našimi" (video)
Prečo má "strana" OĽaNO toľko nekriticky verných adorantov? Strana si ich jednoducho kupuje. Nie však za svoje, ale umiestňuje ich na zaujímavé pozície a funkcie. Bez praxe, bez vzdelania, bez odbornosti, ale lojálnych. Matovičovci systém "našich... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Neexistuje hádam jediná vec, pri ktorej by partička Matovič, Kollár, Sulík a Remišová dodržala slovo

„On si asi myslí, že ľudia žerú seno. Niet sa ani čomu čudovať, lebo podobným spôsobom bola obsadená aj veľká časť riaditeľov úradov práce, čo si všimla Transparency International. Ide o ľudí, ktorí vlani kandidovali za Sme rodina do parlamentu alebo sú dokonca okresnými či krajskými funkcionármi hnutia. O rodinu je teda dobre postarané a nevadí, že niektorí jej členovia nemajú o danej problematike ani šajnu,“ pozastavuje sa podpredseda Hlasu nad smutnou realitou.



„Takže asi toľko rozprávka o tom, ako bude táto vláda obsadzovať štátnu správu odborníkmi a nie takzvanými našimi ľuďmi, k čomu sa dokonca hlási priamo vo svojom programovom vyhlásení. Po roku a pol vládnutia hádam neexistuje jediná vec, pri ktorej by partička Matovič, Kollár, Sulík a Remišová dodržala slovo,“ končí kritický status Erik Tomáš.

Krajniak plánuje zmenu odchodu do dôchodku. Žijeme dlhšie, musíme dlhšie aj pracovať
Minister Milan Krajniak začína čoraz vážnejšie uvažovať o zrušení 64-ročného vekového stropu odchodu do dôchodku. Odôvodňuje to tým, že ľudia žijú dlhšie. Odborári s tým však nesúhlasia. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková