Súdny proces s Kováčikom: Dôkazná situácia sa rozpadá. Má vôbec prokuratúra ešte prípad?  
12 | 08 | 2021 I Petra Demková

Jaromír Čižnár podržal Dušana Kováčika v stredu. Vo štvrtok vypovedal Csaba Dömötör a priznal, že nikdy nevidel na vlastné oči peniaze, ktoré mali byť úplatkom. Svedkom vo štvrtok bol aj podnikateľ Buocik. Ten zas odmietol, že by sprostredkoval peniaze, o ktorých svedok na úteku - Zeman tvrdí, že sa stali úplatkom pre Kováčika.



Čižnár vypovedal v Kováčikov prospech

Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár podržal Dušana Kováčika v stredu. Povedal, že je jeho priateľom a poprel, že by sa medzi nimi odohrala svojho času hádka kvôli prepusteniu údajnej hlavy mafie, Ľubomíra Kudličku, z väzby. Práve táto udalosť mala byť výsledkom úplatku, ktorý Dušan Kováčik údajne dostal.

Lipšicovo komando vydalo na Výboha zatykač. Bude nasledovať inkvizičný lynč lídra opozície Fica?
12 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Vie prokuratúra skutok dokázať?

Zdá sa však, že mechanizmus, akým sa podľa svedkov a prokuratúry Kováčik mal dostať k úplatku, nevedia dokázať. Svedkovia vypovedajú zrazu iné. Jeden zo svedkov, Csaba Dömötör už priznal v inej kauze, že klamal, teda pôsobil ako falošný svedok a bol za to minulý mesiac odsúdený.
Dömötör nikdy nevidel na vlastné oči peniaze

Vo štvrtok Csaba Dömötör vypovedal aj v kauze Kováčika a priznal, že nikdy nevidel na vlastné oči peniaze, ktoré mali byť úplatkom pre ďalšie dve osoby figurujúce v prípade. Ide o kajúcnika Ľ. Makóa, kriminálnika, ktorý si žije život celebrity; a F. Böhma, ktorý už nie je medzi živými. Práve tieto osoby sa mali o úplatok neskôr podeliť s Dušanom Kováčikom.

Csaba Dömötör dnes pod prísahou priznal, že na krivú výpoveď ho mal naviesť podnikateľ Peter P. „Nepravda v mojej výpovedi konkrétne spočívala v tom, že som uvádzal, že som videl do reštaurácie Towers a že som videl aj peniaze,“ povedal dnes na súde Dömötör.
Ani Buocik nepotvrdzuje to, čo chcú počuť

Ďalším svedkom vo štvrtok bol podnikateľ J. Buocik. Ten zas odmietol, že by sprostredkoval peniaze na úplatok pre Kováčika. Dnes sa teda rozpadla aj táto časť príbehu. Práve Buocik mal byť pôvodcom peňazí, ktoré mali slúžiť ako úplatok. Ten ale odmietol, že by 100 tisíc Eur o ktorých je celú dobu reč, pochádzali od neho.

Fico priniesol informácie zo súdu s Kováčikom. Spomenul aj prezidentku.
Líder Smeru nevie, či sa má smiať alebo plakať. Jeden z obvinených na úteku, Zeman, sa mal ospravedlniť sudkyni Záleskej z pojednávania. Fico ironicky poznamenal: „Čo tak asi napísal obvinený Záleskej? Čaute sudkyňa musím byť na úteku, lebo mi to... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Buocik: „Výpoveď Mateja Z. v časti, kde popisuje, že peniaze vo výške 100.000 eur mal získať aj prostredníctvom mojej osoby v súvislosti s pozemkom na Drotárskej ulici v Bratislave, sú klamstvom,“ zdôraznil Buocik (menovec bratislavského mestského a krajského poslanca). Tvrdí, že Matej Z. potreboval v tejto časti deja dosadiť odpovede, ktoré sa mu hodili do jeho skladačky. Tak informuje TASR.
Prišiel aj R. Fico

Na proces sa nečakane vo štvrtok prišiel pozrieť Robert Fico. Denník N informuje, že na mieste povedal novinárom v skratke toto: „Nie som tu na vašom školení, s vami som skončil. Výpovede o úplatkoch od oligarchov sú výmysly.“ Novinárom Fico odkázal, aby sa radšej venovali súčasnej vláde, ktorá manipuluje procesy. Upozornil, že kajúcnici sú nedôveryhodní.

Na záver, Dušan Kováčik žiada pridelenie svojho prípadu inej prokuratúre. Informáciu priniesla TASR. Kováčik zároveň namieta zaujatosť proti prokurátorovi. Uviedol to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Michal Šúrek.

Táto koalícia sa dopustila ohavného zločinu marenia spravodlivosti, tvrdí Taraba
Proces s bývalý špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom pokračuje aj tento týždeň. Pred súd sa postavia ďalšie zaujímavé tváre. Včera vypovedal bývalý generálny prokurátor Jaroslav Čižnár. Dnes sa na pojednávaní objavil dokonca aj Robert Fico.... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik