Mali by byť aj obézne ženy v Miss? Salátová na internete spustila vojnu, pridala sa aj Beňová
12 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Komička Simona Salátová zrejme nepatrí k veľkým fanúšikom súťaže Miss Slovensko. Nedávno na internete rozpútala vášnivú debatu o tom, či by sa mali súťaže zúčastňovať iba štíhle ženy tak, ako je rokmi zvykom. Svoj názor jasne vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová, píše Pluska.


Vlnu kritiky komička spustila po tom, čo skritizovala výber missiek. "A depresia je na svete! Máme málo prípadov porúch príjmu potravy u doslova detí? Prečo tam nemôže byť ukázaná aj normálna veľkosť ženy?" pýtala sa Simona počas finálového večera. "Dievčatá sú krásne a šikovné, ale to sú aj ženy, ktoré nemajú veľkosť S, tak prosím, nevnucujme predstavu, že len a len toto je skutočná krása,” uviedla na Instagrame Simona.

„Nerozumiem tomu, že na Slovensku nevieme spraviť aspoň maličký krok smerom dopredu. Posunúť sa od stereotypizovania krásy na jediný druh, a keby ste sa pýtali aký, tak vám ho v primetime naservíruje jedna z najsledovanejších televízií. Pozerajte na mňa ako na kravu, ale vidieť toto nepomôže žiadnej žene alebo dievčaťu,“ kritizovala výber súťažiacich.

Komička Sálátová: Mám to v paži, vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú očkovať
Komička Simona Sálátová tvrdí, že má v paži vakcínu aj ľudí, čo sa odmietajú zaočkovať. Cíti sa nedotknuteľne, pretože je zaočkovaná. Slovenská stand up "komička", ktorá sa dostala do povedomia verejnosti nevedno presne kvôli čomu, či svojou... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Zuzana Koscová

Reakcie na seba nenechali čakať dlho

Tento kontroverzný názor však, pochopiteľne, vyvolal, dá sa povedať, vojnu na internete. Zástupkyne opačného názoru tak zapĺňali sociálne siete vášnivými slovami len chvíľu po vyjadrení Salátovej. Medzi ne patrí aj bývalá farmárka Karin Dvořáková. „Prosím... Miss svetovo je, aj bude, aj bola vždy o štíhlych ženách a prestaňte tlačiť do toho nadmernú obezitu,“ odkázala komičke.

K tejto téme sa vyjadrila aj europoslankyňa Monika Beňová: "Je tu teraz taká téma, že či prezentovať len štíhle dievčatá na Miss. Mne je to napríklad jedno. Je to úplne vecou organizátorov," domnieva sa "Tiež som mala v istom čase (a nebolo to počas tehotenstva) nadváhu dobrých 10kg. Výsledky u doktorky boli desivé. Tak som veľa športovala a upravila stravu. Nie je jedno, ako vyzeráte, kvoli vášmu zdraviu," pokračuje.

"Nedávno som počúvala reláciu a tam odborník povedal zaujímavú vetu. Videli ste už niekedy človeka, ktorý sa dožil vysokého veku a bol obézny? Tak neposudzujme postavy cez Miss, ale cez zdravie dievčat a žien. A hlavne, buďme spokojné samé so sebou a nesúďme iné ženy za výzor," uzavrela vyrovnane.

Slovenská modelka zastrelila boháča v Španielsku: Zaslúžiš si trest smrti, píše jej rodina
Chladnokrvne ho zavraždila, lebo jej dal kopačky. Chcela len jeho peniaze, aj po vražde nastúpila do jedného z jeho luxusných áut a ušla. Rodina britského boháča Andyho Busha, ktorý zomrel vo veku 48 rokov, poslala odsúdenej vrahyni Márii... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Tibor Sipos