Hackeri vrátili 260 miliónov dolárov, ktoré boli ukradnuté v najväčšej krypto lúpeži
12 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Viac ako tretina zo 613 miliónov dolárov, ktoré boli ukradnuté z blockchainovej platformy Poly Network, bola vrátená. Hacker uviedol, že to urobil pre zábavu, informuje portál RT.


Spoločnosť Poly Network sa stala obeťou najväčšej lúpeže v histórii kryptomien z hľadiska objemu ukradnutých aktív. Deň po lúpeži oznámila, že údajný páchateľ alebo páchatelia vrátili približne 260 miliónov dolárov v bitcoine, ethereume a iných menách.

Odcudzený majetok vo výške 353 miliónov dolárov zostáva stále nevrátený, informovala platforma.



Hack vytvoril celosvetovú vlnu v kryptomenách. Neslávne známy Mt. Gox hack z roku 2014, považovaný za doposiaľ najväčší, je v porovnaní s týmto chabý. Útok na Mt. Gox nakoniec vyústil do bankrotu burzy po tom, čo zlodeji v tom čase ukradli bitcoin v hodnote 450 miliónov dolárov.

Spoločnosť Poly Network v stredu upozornila hackerov, že je „nerozumné“, aby sa pokúšali o ďalšie transakcie vzhľadom na jej ostražitosť. Poznamenala tiež, že obeťami sú „desaťtisíce“ bežných členov krypto komunity.

Vo Francúzsku sa v priemere zdemoluje jedno očkovacie alebo skríningové centrum denne
Francúzske ministerstvo vnútra zistilo, že v priemere sa od polovice júla zdemoluje jedno očkovacie alebo skríningové centrum denne, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Lukáš Leca