Blaha: Kovařík, Mikulec a Lipšic neodstúpia. Oni rovno prestúpia z funkcie do výkonu trestu!
12 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Škandál v policajných zložkách pokračuje. Bývalá vedúca špecializovaného vyšetrovacieho tímu zriadeného v pôsobnosti Úradu inšpekčnej služby Diana Santusová napísala hlave štátu list, ktorý nenechal chladným ani podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu.


Santusová síce v liste odmieta vytváranie obrazu o konflikte v bezpečnostných zložkách štátu, no večného kritika Blahu tým vôbec nepresvedčila. Navyše, ak kritizuje dočasne povereného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholtza, ktorý podľa nej sabotoval činnosť tímu. Blaha v statuse priznáva, že mu z toho celého po  tele naskakujú zimomriavky.
Kto ešte verí, že polícia je nezávislá, keď takto likvidujú nepohodlných vyšetrovateľov?

„Toto sú tie rozviazané ruky polície? Vyšetrovateľka Santusová informuje prezidentku o tom, ako jej nadriadení marili jej vyšetrovanie, sledovali jej kroky a nakoniec ju odvolali z prípadu,“ píše Blaha. Nevie, prečo je adresátom listu Čaputová, ktorá všetky zločiny tejto vlády do radu prikrýva. „Ešte aj referendum zarezala, aby náhodou národ vládu neodvolal. Čaputová neurobí nič.

"Ale napriek tomu - to, čo opisuje vyšetrovateľka Santusová, je bomba, aká tu ešte nebola. Kto ešte po tomto bude veriť, že polícia je nezávislá, keď takto likvidujú nepohodlných vyšetrovateľov?“ pýta sa podpredseda Smeru. Dodáva, že ak po tomto neodstúpi policajný prezident a spolu s ním Mikulec a Lipšic, tak už neodstúpia nikdy. „Oni už rovno prestúpia. Z výkonu funkcie do výkonu trestu,“ začína sa zabávať Blaha.

Policajný prezident Kovařík sa vyhovára. Za zmarenú akciu môže sama Santusová!  
Kovařík povedal, že k danej situácii nemuselo dôjsť, ak by vyšetrovateľka ÚIS postupovala podľa interných predpisov. O vykonávaní zadržiavacích úkonov nebol informovaný nikto z jej nadriadených, a preto bolo podľa neho potrebné preveriť nasadenie... Čítať ďalej
25 | 07 | 2021 | TASR/ Petra Demková


„Vyšetrovateľka Santusová išla po mafiánskej sieti, ktorá zneužívala krivé výpovede kriminálnikov, aby obviňovali nepohodlných ľudí - či už rivalov z polície alebo opozičných nominantov. A teraz mafia ide po nej - brutálne a surovo,“ konštatuje Blaha. Prízvukuje, že s odhalením prišiel koaličný poslanec Pčolinský, čo len potvrdzuje, že nejde o opozičnú agendu.

„Každý už vidí, že na Slovensku dnes neplatí ‘padni, komu padni’. Milana Lučanského sa zbavili nadobro, vo väzbe mučia nevinných ľudí, vyhrážajú sa opozícii, terorizujú čestných policajtov. A to všetko len vďaka ich zločineckej sieti nafingovaných kajúcnikov,“ soptí podpredseda Blaha. A následne páli aj na ďalší výkvet týchto dní.

Blaha: Fakt si niekto myslí, že týchto korporátnych gestapákov zastaví nejaké nariadenie z EÚ?
„Zbláznili sa? Práve po tieto dni každý deň prichádzajú správy z Izraela, kde je zaočkovaných 85% dospelej populácie - nefunguje to! Čísla nakazených im rekordne rastú, budú sa musieť vrátiť k lockdownom!“ konštatuje Blaha. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Mikulcovej polícii či Lipšicovej prokuratúre už teraz neverí nikto na Slovensku

Jedným z nich je kajúcnik Ľudovít Makó. „Gauner, z ktorého sa celému Slovensku dvíha žalúdok, ale Lipšic s Tódovou veselo predstierajú, že v našej slnečnej sústave niet dôveryhodnejšej bytosti ako Makó. Ako vôbec niekomu mohla napadnúť taká hlúposť, že urobí s Makóm v Denníku N promo rozhovor?“ nechápe Blaha. Podľa neho je Makó zločinec, ktorému z očí srší, že klame na kvadrát. „Vracajú z neho všetci na Slovensku, ešte aj v kaviarni, a to je fakt čo povedať. Ja viem, Monika, ale nič iné nemáme, ten zlodejisko je náš jediný tromf, ako vytvárať ilúziu, aký bol Smer zlý,“ píše podpredseda Smeru o Makóovi.



Makóvi podľa Blahu neverí ani vlastná matka, že je jej syn. „A Mikulcovej polícii či Lipšicovej prokuratúre už po liste vyšetrovateľky neverí nikto na Slovensku - maximálne tak intelektuálna superliga ako Pročko a Tabak. Rozpadlo sa im to celé. Dnešný list je ich politický umieračik,“ šije do koalície Ľuboš Blaha a na samý záver dodáva: „Mikulec, Lipšic, Matovič a celá tá vaša chobotnica - začína vám dopínať, že po lete prichádza chládok? Vám už nepomôže nič. Už len rátajte dni.“

Lipšicov gang úraduje. Mikulec a Kovařík majú konať protiprávne. Píše vyšetrovateľka ústavným činiteľom
Podľa poslanca Pčolinského bol jemu a ďalším ústavným činiteľom doručený list, ktorý opisuje šokujúce praktiky vedenia polície a ministerstva vnútra. Ešte pred tým hovoril o závažných informáciách kolujúcich v priestore. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Peter Šulek / Tibor Šipoš