Básnická tvorba Milana Krajniaka šokuje. Alebo aký minister, také „veľdielo“?
12 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slováci síce „mohutne“ protestujú a chcú zmenu vládnej garnitúry, tá si však z toho evidentne nič nerobí a dobre sa zabáva. Až tak dobre, že niektorí od nudy skladajú texty, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Kamil Peteraj. A Slovač len nemo pozerá.


Textárske vlohy v sebe objavil aj minister práce a sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Kto by si myslel, že na vakcináciu sa nedá napísať nič, čo by sa dalo odrecitovať či naspievať, je na omyle. Dušan Giertl zverejnil status, v ktorom citoval „tvorbu“ Milana Krajniaka, nad ktorou Slováci nevychádzajú z údivu.

Z tvorby „skvelého“ ministra a básnika:

Dlhé nohy, úsmev sladký

A dve pevné protilátky

Hovorím jej – dobrý deň

Ja chcem byť váš antigén.

 

Otvárajte kasíno

Som chránený vakcínou

Nalejte mu suché červené

Nech ma rúško netlačí

Každý večer po práci

Dvadsať dĺžok dám si v bazéne.

 

Keď nevieš riešiť dilemu

Odolaj antisystému

Hor sa, hor sa

Zaočkuj sa

Vakcína dostane ťa naspäť do formy

A budeš mať život výborný

V hlave sa ti všetko vyjasní

Raz-dva, raz-dva-tri

A svet bude znovu prekrásny.

No čo na toto hovoríte. Aj vám rozum postál, či nebodaj od smiechu cvrklo do gatí? Nuž, takto to vyzerá keď niekto namiesto toho, aby sa staral o rodiny a o svoj ľud, vymýšľa takéto... Nie, na toto sa nič normálne napísať nedá.


Konečne nejaká "porádná sedlácka" sranda

„Niekdajší festival politickej piesne môže ticho závidieť tú uvedomelú angažovanosť,“ zamýšľa sa „hlboko“ Peter Kečkeš. „Socialistický realizmus vystriedal demokratický fundamentalizmu,“ pridáva Norbert Müller. „Názov výbornej českej komédie na tohto Smieška, pána Peňaženku sedí ako riť na šerbeľ. Ještě větší blbec, než jsme doufali,“ zapojil sa Vladimír Koník do diskusie pod „tvorbou“ Milana Krajniaka. „Ani minister, ani básnik,“ skonštatovala sucho Eva Majerská.

„Fúzia literatúry faktu s poetickou dušou odkrýva nespoznané a malebné zákutia mysle nepochopeného génia,“ smeje sa na Krajniakovi a jeho tvorbe Erik Némethy. „Konečne nejaká porádná sedlácka sranda,“ pridáva svoju trochu do diskusie náš známy hudobník a spevák Marián Greksa. Prirodzene, diskutujúcich a komentárov bolo neúrekom, no väčšina z nich bola z istého dôvodu jednoducho nezverejniteľná.

Slovensko má nového básnika. Marian Kotleba sa pustil do skladania a písania veršov!
Slovensko malo veľa básnikov, ktorí upútali svojimi veršami a dostali sa aj do učebníc. Spomínať ich nebudeme, aby sme niekoho nevynechali a neurazili. Medzi nich sa zrejme usiluje dostať aj Marian Kotleba, ktorý zverejnil na sociálnej sieti svoju... Čítať ďalej
20 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik