Svedkov 150-tisícového úplatku je čoraz viac: Pellegrini má veľký dôvod na obavy, ide mu o všetko
10 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Úplatkárske mračná sa zaťahujú. Ak sa potvrdia slová kajúcnika Daniela Čecha, Pellegrini, ktorý mal podľa neho prijať 150-tisícový úplatok, zrejme skončí vo väzení, píše portál Cz24.


Bývalý viceprezident finančnej správy Daniel Čech sa snaží expremiéra a lídra Hlasu Petra Pellegriniho namočiť do nemalého škandálu. Či sú jeho slová pravdivé alebo sa jedná len o ďalšiu manipulovanú výpoveď proti koalícii nevyhovujúcim osobám zatiaľ nie je známe. Pellegrini však mal podľa Čechových slov prijať úplatok vo výške 150-tisíc eur.

Ide o veľmi závažné obvinenia z radu kajúcnikov. Hlavní aktéri ich „svedectvá“ síce stoj čo stoj zapierajú, ak by sa však potvrdili, išlo by o škandál a ukážku špinavých politických praktík. Tou sú však aj manipulovaní kajúcnici, ktorí sú ochotní povedať hocičo za cenu slobody alebo miernejšieho trestu.

Portál Paraméter: "Vojna medzi Žilinkom a Lipšicom pokračuje. Čoraz viac je isté, že Pellegrini zinkasoval 150 000 eur
O situácii na slovenskej politickej scéne informuje aj maďarský portál Paraméter. Dokonca na titulke! "Podstata," píšu. V príspevku sa Lajos P. János venuje vojne medzi generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom a špeciálnym prokurátorom Danielom... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Mincovňa Kremnica

Kajúcnik Čech však ponúka aj ďalších svedkov "do pľacu", a to zástupcov Mincovne Kremnica, ktorá je štátnym podnikom. Bývalý viceprezident finančnej správy sa totiž priznal k 200-tisícovému úplatku od exšéfa finančnej správy Daniela Imreczeho, kde niekoľko krát padlo aj meno predsedu Hlasu. Pellegrini mal prijať peniaze od podnikateľa Michala Suchobu a Františka Imreczeho. Podľa výpovede malo ísť o pripravovaný nákup systému Virtuálnej registračnej pokladne.

Čech ponúka ako svedkov pre pravdivosť svojich slov aj zástupcov Mincovne Kremnica, ktorá pri tvorbe elektronického systému kontrolných známok spolupracovala. Pellegrini síce vystupoval na poradách o systéme Virtuálnej registračnej pokladne proti Suchobovej firme, ale po čase zmenil názor.

Niekdajší viceprezident finančnej správy sa mal preto Imreczeho opýtať, ako dosiahli takúto zmenu, že zrazu Pellegrini podporuje projekt Virtuálnej registračnej pokladne. Imrecze mu vraj odpovedal, že expremiérovi bol poskytnutý 150-tisícový úplatok, ktorý prijal.

Mesík: RTVS poskytuje nedostatok nestranných, overených a neskreslených informácií o pandémii
Analytik Juraj Mesík so skupinou odborníkov pred časom odoslal RTVS žiadosť o mediálny priestor. Podľa neho totiž neposkytuje možnosť otvorenej diskusie odborníkom "s iným názorom". RTVS reagovala, avšak vyhýbavo. Mesík má preto ďalší odkaz.... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Tibor Sipos