Sudcovia znížili trest násilníkovi, pretože znásilnenie trvalo iba 11 minút
10 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Stovky ľudí protestovali v nedeľu pred švajčiarskym odvolacím súdom, ktorý minulý mesiac znížil trest odňatia slobody násilníkovi. Súd tvrdil, že znásilnenie trvalo iba 11 minút a obeť nebola vážne zranená, informuje portál Breitbart.



Jedenásť minút znásilňovania je vraj príliš málo

Hlavne protestujúce ženy pred bazilejským súdnym dvorom držali transparenty a kričali „11 minút je 11 minút príšernosti!“ Odmietli rozsudok súdu, ktorý znížil dĺžku väzby 33-ročnému obžalovanému zo 4 rokov a troch mesiacov na tri roky.

V rozsudku z minulého mesiaca sudca tiež uviedol, že obeť znásilnenia vyslala „určité signály“, informovali švajčiarske médiá. Hovorkyňa súdu odmietla bližšie vysvetliť toto vyjadrenie sudcu.

Mladí Francúzi sa chcú zámerne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu
Vo Francúzsku sa údajne ľudia chcú úmyselne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu ako vyliečení ľudia. Dôvod: Len tí, ktorí prekonali COVID-19, alebo boli očkovaní, môžu získať vytúžené povolenie ("Pass Sanitaire"), ktoré je povinné... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


K znásilneniu došlo vlani vo februári po návšteve nočného klubu. Ženu znásilnili 33-ročný muž a jeho 17-ročná spoločníčka. V súčasnosti sa stále súdia na súde pre mladistvých vo Švajčiarsku. Totožnosť muža ani obete nebola odhalená.
Vinná je obeť?

Advokát obete uviedol, že bola šokovaná verdiktom odvolacieho súdu, ktorý zrejme čiastočne vinil obeť zo znásilnenia. Sudca oznámil rozsudok v súdnej sieni minulý mesiac, ale písomné rozhodnutie bude zverejnené až o niekoľko týždňov, uviedol súd.

V Poľsku sa protestujúci sa dostali do zrážky s policajtmi po smrti zadržaného muža
Protestujúci v meste Lubin na západe Poľska hádzali v nedeľu kamene, tehly a ďalšie predmety na policajnú stanicu počas demonštrácie, na ktorej prejavovali hnev nad nedávnom smrťou muža v policajnej väzbe. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR