Portál Paraméter: "Vojna medzi Žilinkom a Lipšicom pokračuje. Čoraz viac je isté, že Pellegrini zinkasoval 150 000 eur
10 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

O situácii na slovenskej politickej scéne informuje aj maďarský portál Paraméter. Dokonca na titulke! "Podstata," píšu. V príspevku sa Lajos P. János venuje vojne medzi generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom a špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom a Pellegrinimu, ktorý mal zinkasovať 150 000 eur. 


Maďarský portál Paraméter pôsobí na Slovensku a informuje občanov maďarskej komunity žijúcej na Slovensku. Dianie na slovenskej politickej scéne, ktoré prebehlo počas predchádzajúcich dní dokonca dostalo priestor na titulke. Autor Lajos P. János sa v ňom venuje nevymenovaniu Petra Kysela za zástupcu Daniela Lipšica a Petrovi Pellegrinimu.
Žilinka odmieta vymenovať Petera Kysela za zástupcu Lipšica

"Je možné, že Žilinka sa hnevá na samotného Kysela, ktorý dohliada na trestné stíhanie Vladimíra Pčolinského, bývalého riaditeľa SIS, ktorý bol zatknutý na jar. Generálny prokurátor voči nemu začal už druhé, disciplinárne stíhanie, pretože na Pčolinského žiadosť o prepustenie reagoval až po troch týždňoch. "Existuje však podozrenie, že Žilinka nevenuje toľko pozornosti požiadavkám všetkých zatknutých. Inými slovami, obštrukciou Kysela možno spláca svoj dlh voči rodine Pčolinských," píšu.

Úplatkárske mračná nad Pellegrinim sú čím ďalej tým viac čierne. Svedkov na 150-tisíc je vraj viac
Medzi pospolitým ľudom sa zvykne s úsmevom vravieť: „Čistota pol života, no špina celý“. Ak sa potvrdia slová kajúcnika Čecha, že Pellegrini mal zobrať úplatok 150-tisíc eur, tak šéf Hlasu-SD túto špinu zo seba nezmyje už do konca svojho života. A... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Čoraz viac je isté, že Pellegrini zinkasoval 150 000

"Mraky sa zbierajú aj nad hlavou Petra Pellegriniho, predsedu Hlasu," informujú. "Ďalší svedok potvrdil, že počas vlády Smeru, Pellegriny zobral úplatok 150 000 eur. Z korupcie je obvinený aj bývalý viceprezident Finančnej správy Daniel Čech, ktorý sa už priznal k prijatiu úplatkov vo výške 200 000 eur. Podľa neho Peter Pellegrini tiež získal 150 000 eur. Čechovi o tom povedal jeho šéf František Imrecze.

V závere sa autor Lajos P. János venuje aj globálnemu otepľovaniu očkovaniu proti Covid 19.

Americký dramatik varuje pred nástupom novej postcovidovej "západnej" totality
CJ Hopkins je uznávaný a mimoriadne sledovaný americký dramatik , prozaik a politický satirik. Napriek tomu, že väčšinou politiku a jej protagonistov paroduje, tentoraz vážne varuje. Keďže každodenný život naberá zdanie normálnosti, satirik bije na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ivan Brožík