Marian K. odmietol uzavrieť dohodu o vine a treste
10 | 08 | 2021 I TASR/ Ivan Mihale

Podnikateľ Marian K. a jeho obhajcovia odmietli uzavrieť pred Okresným súdom (OS) Bratislava I s prokurátorom Krajskej prokuratúry v Trenčíne dohodu o vine a treste v kauze motákov.


"Som nevinný," vyhlásil Marian K., ktorý zároveň odmietol urobiť vyhlásenie o vine. Následne prokurátor prečítal obžalobu. Marian K. sa mal dopustiť zločinu krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Prostredníctvom advokáta Andreja Šabíka posielal motáky exsiskárovi Petrovi Tóthovi v roku 2018 z Ústavu na výkon väzby v Bratislave. Motáky boli určené obhajcovi Marekovi Parovi a ďalšej osobe. "Súčasná obžaloba prednesená prokurátorom nereflektuje na zmenu právnej kvalifikácie OS Bratislava I,“ zdôraznil obhajca Michal Mandzák.

Kočnera obžalovali v kauze takzvaných motákov
Mariana K. minulý týždeň obžalovali v kauze takzvaných motákov. TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Dodal, že obžaloba pre pokus zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu bola podaná na Okresný súd... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | tasr


Proces je naplánovaný aj na stredu (11. 8.), pričom súd tieto termíny vytýčil na svojom verejnom zasadnutí 23. júna, keď predbežne prerokoval obžalobu.

OS Bratislava I vtedy rozhodol, že sa bude obžaloba posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. V utorok ako prvý začal vypovedať Tóth, popoludní by mal vypovedať Šabík a Para.

Marian K. mal posielať z väzby motáky cez Tótha. Exsiskár to uviedol vlani na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Motáky odovzdal orgánom činným v trestnom konaní na jeseň 2018. Cez takúto korešpondenciu sa mal snažiť Marian K. ovplyvňovať viaceré osoby, aby bol prepustený z väzby a zmenila sa výpoveď v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

Z Kočnerových zašifrovaných správ sú pomery zjavné: "Posledný, koho Výboh oj**e, bude Fico"
V šifrovacej aplikácii Threema, ktorú používal dnes odsúdený podnikateľ Marián Kočner, bol niekoľkokrát spomenutý aj oligarcha Miroslav Výboh. Z konverzácií Kočnera s ďalšími vyplýva, že Výboh veľký kamarát s Ficom nebol. „Mirík všetkých oj**al a... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Tibor Sipos