Je Kažimír muzikant?! pýta sa Kremský
10 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Poslanec NR SR Peter Kremský (OĽaNO) sa pridal k výzve na odstúpenie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra. Zverejnil ju na sociálnej sieti Facebook len deň po poslancovi Jurajovi Šeligovi.



Na vilu, na Slavíne, si z platu nemohol zarobiť

Peter Kremský podá návrh na odvolanie guvernéra Národnej banky Slovenska už koncom augusta. Môžu za to stále sa objavujúce tvrdenia kajúcnikov vedúce až k spomínanému Kažimírovi, ktorý pôsobil ako minister financií sedem rokov.

"Treba si pripomenúť, kto toto ministerstvo v tej dobe po takmer celý čas riadil. Bol to súčasný guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír, dlhoročný politik SMERu a blízky človek oligarchu Jozefa Brhela. Za ten čas si nastrádal na takú obrovskú vilu na Slavíne, na ktorú si nikdy zo svojho platu nemohol zarobiť. A z úplatkov sú obvinení aj ľudia, ktorí mu ju roky prenajímali a nakoniec predali akosi lacno," uviedol Kremský v príspevku.


Sú výpovede kajúcnikov dôveryhodné?

Viacerí niekdajší členovia vedenia Finančnej správy sa priznali k prijímaniu úplatkov. Tých riadil práve Kažimír a obvinený je aj jeho bývalý štátny tajomník Radko Kuruc.

Či sú ich výpovede spoľahlivé alebo sa jedná len o ďalšiu manipulovanú výpoveď proti nevyhovujúcim osobám zatiaľ nie je potvrdené. Fico na Kremského slová o jeho nominantovi reagoval tým, že „všetky otázky týkajúce sa Guvernéra NBS P. Kažimíra patria P. Pellegrinimu."

Fico: Hlavní zosnovatelia zrady v SMERe sú Kažimír a Pellegríni
V najnovšom statuse Róberta Fica, sa objavilo niekoľko zauímavých informácii. Ako hlavných zosnovateľov zrady v strane SMER- SD označil Kažimíra a Pellegriniho. Tiež uviedol, že všetky otázky týkajúce sa Guvernéra NBS Kažimíra adresovali... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ivan Mihale

"Nevidieť medzi tým súvis, to môže len slepý"

"Máme guvernéra, ktorý ako minister roky toleroval, kryl alebo dokonca podporoval obrovskú korupciu, o ktorej nemohol nevedieť. Zázračne pritom zbohatol a nevidieť medzi tým súvis, to môže len slepý. Je čas, aby sa k tomu jasne vyjadril a vyvodil politickú zodpovednosť," napísal Kremský.

"Pred podozreniami z korupcie si nikdy nebudem zavierať oči. Ak Peter Kažimír do konca augusta neodstúpi zo svojho postu, na najbližšom zasadnutí parlamentného Výboru pre financie a rozpočet, ktorého som členom, podám návrh uznesenia, ktorým vládu vyzveme na jeho odvolanie," uzavrel.

Svedkov 150-tisícového úplatku je čoraz viac: Pellegrini má veľký dôvod na obavy, ide mu o všetko
Úplatkárske mračná sa zaťahujú. Ak sa potvrdia slová kajúcnika Daniela Čecha, Pellegrini, ktorý mal podľa neho prijať 150-tisícový úplatok, zrejme skončí vo väzení, píše portál Cz24. Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Tibor Sipos