Buď kajúcnik a môžeš všetko. Vláda cez Poštu dáva zarobiť Makóvi, Výbohovi zmluvy naopak zrušila
10 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Staň sa kajúcnikom a môžeš všetko. Aj zarábať na štáte. Slovenská pošta pod ministerstvom dopravy, ale riadená ľuďmi SaS, dáva zarobiť Makóvi. Výbohovi zmluvy naopak zrušila. Môže ísť o pomstu, lebo odmieta nastúpiť Makóvu cestu vláde oddaného kajúcnika.

Išlo o prvú významnú zmluvu novej Výbohovej firmy so štátom. Pošta ju nakoniec zrušila a zo zmluvy nevyplatila ani euro. Informoval portál Aktuality.sk. Dôvody zrušenia zmluvy však neuviedli.
Buď kajúcnik a môžeš všetko

Nedávno boli medializované informácie, že spoločnosť Lama SK získala 48-mesačnú zmluvu na stráženie Slovenskej pošty, pričom bola najprv vylúčená z verejnej súťaže, pretože nespĺňala požiadavky.

Po opakovaní súťaže (zrejme na mieru Lama SK) a odstránení nedostatkov, Lama túto súťaž vyhrala a Poštu bude strážiť vo všetkých troch regiónoch Slovenska. Počas štyroch rokov môže Pošta za stráženie zaplatiť viac ako 9,5 milióna eur bez DPH.

Podľa niektorých zainteresovaných ide v tomto prípade o štátnu korupciu, o korumpovanie kajúcnika. Portál Aktuality.sk v minulosti totiž zistil, že firma Lama má úzke prepojenie s momentálne najznámejším kajúcnikom Ladislavom Makóm. Ten sa mal k vlastníctvu spoločnosti aj sám priznať.

Kajúcnik Makó má svoju vlastnú reklamnú agentúru. Imidž mu buduje Denník N na čele s Tódovou
Denník N na čele s Tódovou buduje kriminálnikovi Makóvi imidž na dobro obráteného bývalého zloducha, ktorý ľutuje svoje činy a teraz pomáha zlepšiť svet. Skrátka kajúcnik s vlastnou reklamnou agentúrou. To sme tu ešte fakt... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Odmena Makóvi, pomsta Výbohovi

Dnes bola medializová informácia, že Miroslavovi Výbohovi, presnejšie jeho firme, Slovenská pošta zrušila zmluvy. Výboha NAKA len pred pár dňami obvinila v rámci akcie Mýtnik. Podnikateľ však všetky obvinenia odmieta: „Obvinenie mojej osoby mi zapadá do kontextu informácií z posledných dní okolo manipulácií výpovedí kajúcnikov,“ píše v stanovisku. Zdôraznil, že využije všetky zákonné možnosti obhajoby na očistenie svojho mena. Je tiež presvedčený, že v krátkom čase bude môcť predložiť „nezvratné dôkazy o nezmyselnosti tohto obvinenia“.

Je zrejmé, že Výboh sa odmieta stať kajúcnikom a asistovať tejto vláde a špeciálnemu porkurátorovi Lipšicovi pri zneužívani moci a kriminalizovaní politických oponentov. Z toho by mohlo vyplývať, že v prípade zrušenia zmlúv Výbohovej firmy so Slovenskou poštou nejde o nič iné, ako o pomstu vlády.

Lipšic dostáva z každej strany a vie, že sa mu kráti čas. Tak prská a je nervózny
06 | 08 | 2021 | Peter Sulek