Ako z rozprávky! Lukratívne miesta, vily a politici, ktorých mená sa spájajú s rôznymi kauzami
10 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Lukratívne časti Bratislavy, aj miesto pod Slavínom sú miestami luxusu, kde vily ako z rozprávky vlastnia aj politici, ktorých menách sa posledné mesiace spájajú s rôznymi kauzami. Výboh, Imrecze, Počiatek, ale aj Suchoba, Kažimír či Kaliňák. O prehľade ich nehnuteľností v tejto kategórii informoval portál SME. 


Náhodní okoloidúci možno ani netušia, komu patria nenápadné ulici v tejto štvrti a prečo iné dýchajú luxusom na prvý pohľad.

Foto: SME/ Marko Erd

Miroslav Výboh zaplatil iba za pozemok desiatky miliónov korún

Trojposchodová vila, ktorá má dva vchody a ku ktorej patria tri garáže a niekoľko terás, kde je možné aj posedenie minimálne pre tridsať ľudí. A všade navôkol upravená zeleň. Majiteľom je od stredy obvinený Miroslav Výboh, najbližší človek šéfa Smeru, Roberta Fica.

Foto: SME/ Marko Erd



Michal Suchoba býva na mieste, kam zo záhrady dovidí Miroslav Výboh

Oficiálne podľa portálu SME patrí eseročke, ale Suchoba si v nej píše trvalý pobyt. Ten je obvinený z korupcie a z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Päťposchodová vila poskytuje panoramatický výhľad na mesto, z pozemku vidieť aj Bratislavský hrad, konkretizujú.

Buď kajúcnik a môžeš všetko. Vláda cez Poštu dáva zarobiť Makóvi, Výbohovi zmluvy naopak zrušila
10 | 08 | 2021 | Peter Sulek


Foto: SME/ Marko Erd

František Imrecze a rozprávkové miesto - Fialkové údolie

Býva kúsok od komplexu Bonaparte, kde býval Ladislav Bašternák u ktorého býval aj Robert Fico zo Smeru. Imrecze bol prepustený z väzby, do ktorej sa dostal po škandále colných podvodov s čínskym tovarom za 300 miliónov eur. Spolupracuje s políciou. "Imrecze so Suchobom vypovedali o údajnom úplatku pre predsedu Hlasu Petra Pellegriniho," uvádza sa na portáli.

Foto: SME/ Marko Erd

Peter Kažimír a jeho vila za 2,05 milióna eur

Vila stojí na Gorazdovej ulici pri Horskom parku a patrí k nej aj malá chatka. Vilu si Kažimír kúpil od architekta Miroslava Slahučku.

 

 

 

Svedkov 150-tisícového úplatku je čoraz viac: Pellegrini má veľký dôvod na obavy, ide mu o všetko
Úplatkárske mračná sa zaťahujú. Ak sa potvrdia slová kajúcnika Daniela Čecha, Pellegrini, ktorý mal podľa neho prijať 150-tisícový úplatok, zrejme skončí vo väzení, píše portál Cz24. Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Foto: SME/ Marko Erd

Ján Počiatek a jeho vila, ktorú chráni aj ostnatý drôt

Vysoký múr, nad ním živý plot a zároveň aj ostnatý drôt chránia honosnú stavbu na Mišíkovej ulici. Počiatek v nej nebýva. Zdržiava sa v inej vile v Cannes, ktorá poslúžila aj Matovičovi do predvolebnej kampane.



Foto: SME/ Marko Erd

Robert Kaliňák je najskromnejší, navonok

Ficova pravá ruka býva v byte z ktorého má výhľad na budovu RTVS. "Kaliňák v roku 2013 od Bašternáka kúpil akcie firmy B. A. Haus za 430-tisíc eur, a s firmou aj okolité byty," píše SME.

 

 

 

Peter Pčolinský: Pre OĽaNO platí prezumpcia neviny iba u ich vlastných "našich"
Dvojaký meter u OĽaNO je fakt. Členovia i vedenie hnutia to dokazujú verejnosti prakticky od volieb. Naši vlastní "naši" sú naši, iní "naši" sú mafiáni. Prinajlepšom "kajúcnici". Tvrdí to aj poslanec za Sme rodina Peter Pčolinský: "Pri mojom... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ivan Brožík


Foto: SME/ Marko Erd

Ladislav Bašternák rovno pri pamätníku padlých hrdinov

"Na Havlíčkovej ulici stojí päťposchodová Vila Katarína, ktorú od pamätníka padlých sovietskych vojakov delí len pozemok herca a bývalého politika Milana Kňažka a pár stromov," píše SME. Bašternák vlastnil aj Bonaparte, kde býval Fico aj Martin Glváč. Bašternákova firma BL-202 si podľa SME v roku 2012 nezákonne uplatnila dvojmiliónovú vratku DPH za kúpu siedmich bytov vo Five Star Residence, ktoré stavala firma dnes tiež odsúdeného Mariana Kočnera.

Foto: SME/ Marko Erd

Jozef Brhel býva najďalej od všetkých

Na Strmom vŕšku v Záhorskej Bystrici stojí dom Jozefa Brhela, ktorý sa od bežného rodinného domu veľmi nelíši. "Z bočných strán však vytŕčajú viaceré polkruhové výklenky. Jeden taký vytŕča aj nad vstupom do domu. Na oknách sa od nepriehľadnej fólie odráža záhrada," uzatvára SME.

 

Lipšic svoju stranu v minulosti priviedol k dlhom. Dlhy dnes splácajú členovia
10 | 08 | 2021 | Peter Sulek