V Poľsku sa protestujúci sa dostali do zrážky s policajtmi po smrti zadržaného muža
09 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Protestujúci v meste Lubin na západe Poľska hádzali v nedeľu kamene, tehly a ďalšie predmety na policajnú stanicu počas demonštrácie, na ktorej prejavovali hnev nad nedávnom smrťou muža v policajnej väzbe. Informovala o tom agentúra AP.


Pred policajným ústredím v Lubine sa podľa poľských médií zišlo okolo 200 ľudí, ktorí tam zapaľovali sviečky. Počas zhromaždenia asi 30 osôb vtrhlo do budovy a policajti proti nim použili slzotvorný plyn, uviedla spravodajská televízia TVN24.



Demonštranti v reakcii začali hádzať na policajtov a budovu fľaše a iné predmety. Rozbili nimi okná, pričom tiež podpálili nádobu na odpadky, ktorú uhasili hasiči. Polícia oznámila, že viacero jej príslušníkov utrpelo zranenia a že zadržala niekoľko desiatok demonštrantov.

Gréckym hasičom sa nedarí zvládnuť požiar na ostrove Eubója
Gréckym hasičom sa do nedeľňajšieho večera nepodarilo dostať pod kontrolu lesný požiar na ostrove Eubója. Boj s prírodnými požiarmi medzitým pokračoval na viac ako desiatich iných miestach v krajine, informovala agentúra DPA. Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Protesty vyvolalo video zachytávajúce troch policajtov zasahujúcich fyzickou silou proti mužovi, ktorý neskôr zomrel.

Podľa médií policajtov privolali vo štvrtok k agresívnemu a nervóznemu mužovi, ktorý podľa nich zrejme užil drogy. Nahrávka zásahu zverejnená na internete ukazuje troch policajtov, ktorí tohto muža premohli a zatlačili ho na zem.



Polícia oznámila, že muž zomrel dve hodiny po príchode do nemocnice. Jeho smrť vyšetruje prokuratúra.

Pán Matovič, nefacká vás hanba? Pozrite si toto VIDEO z roku 2018 a možno zmeníte názor. Alebo nie?
Protesty, ktoré sa konali vlani v októbri aj novembri, boli oveľa ostrejšie ako súčasné po uvoľnení prísnych pandemických opatrení. Za tie vlaňajšie si protestujúci vyslúžili pomenovanie „opice“ či „dezoláti“, ktoré im „prischlo“ aj teraz. Igor... Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik