Šeliga je vedľa, ešte viac, ako tá jedľa
09 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Poslanec NRSR Juraj Šeliga (Za ľudí) predpokladá na Facebooku, že Daniel Čech sa chodil chváliť s prijatými úplatkami k svojmu ministrovi financií. 



Šeliga má informácie o spolupáchateľoch v trestnej činnosti

„Ďalší obvinený D. Čech sa priznal z prijímania 200-tisícového úplatku. To je suma, na ktorú bežný občan musí pracovať 25 rokov a aj to by si musel takmer všetko z výplaty odložiť. Človek, ktorý mal dbať na dobrý a efektívny výber dane, bol skorumpovaný. A evidentne to nebolo nič výnimočné, bol to systém, ktorý mal krytie na najvyšších miestach," zamýšľa sa ex podpredseda parlamentu nad individuálnym zlyhaním viceprezidenta finančnej správy.

Matematika poslancovi zjavne ide. Presne vie z akých peňazí a ako biedne na Slovensku ľudia žijú. Škoda, že jeho komparačný sociálny meter nepoužil aj na nákup nezmyselných antigénových testov použitých pri celoplošných testovaniach, alebo nákupoch zbraňových systémov jeho vlády.
Asi doma na gauči, keď nie je v úrade a nespájaj hrušky s jablkami

Organizátor protestov Za slušné Slovensko sa pateticky ďalej v statuse pýta: „Preto sa pýtam, kde sú dnes bývalí ministri financií? Kde je Peter Kažimír, kde je Ladislav Kamenický? Oni boli politicky zodpovední za Finančnú správu, za výber daní. Ako je možné, že to tolerovali?" Prečo ich poslanec zháňa bližšie nešpecifikoval.

Poslanec národnej rady nelogicky spája zodpovednosť ministra financií za výber daní s prijatým úplatkom v rámci jeho rezortu. Však bývalý viceprezident daniarov Čech prijal úplatok ako poďakovanie za to, ako postupoval pri zmanipulovaných nákupoch informačných systémov pre Finančnú správu. To zjavne nemá nič spoločné s výberom daní.

Poslanec Šeliga zjavne disponuje informáciou, že ministri tolerovali úplatky vo svojom rezorte. Prečo to však neoznámil na polícií však jasné zo statusu nie je. Organizátori protestov Za slušné Slovensko vtedy vykrikovali všetko možné. Na otázku prečo to neoznámia polícií, vtedy padali klasické odpovede a to, že ju má v rukách Fico. Tým vyjadrili svoju nedôveru voči polícií. Teraz však majú políciu v rukách Šeligovi koaliční partneri. Prečo teda váha?

Kysel nebude zástupcom Lipšica. Rozhodol sa Žilinka
Pozitívne hodnotený ešte stále nový generálny prokurátor (GP) Maroš Žilinka, robí v rámci svojich kompetencií poriadky aj na špeciálnej prokuratúre. Zjavne sa mu nepáčia novodobé praktiky, ktoré prišli s novou vládou a to zneužívaním väzby na... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Záver by mal byť viac úderný

„Pán Kažimír, nemáte pocit, že by ste po tomto všetkom, čo sa prevalilo, mali odstúpiť z postu guvernéra NBS? Vaši bývalí “podriadení” sa priznávajú, že brali úplatky! Vedeli ste o tom ako minister financií? Alebo ste to nebodaj kryli? Naozaj necítite žiadnu zodpovednosť? Myslím, že je na čase, aby ste sa postavili k veciam, ktoré sa diali za Vášho ministrovania ako chlap a začali verejne vysvetľovať všetky podozrenia a otázky," pôsobí poslanec cez Facebook svojou osobnosťou vstupovaním do svedomia ex ministra Kažimíra.

Pán Ján Bohumeľ napísal komentár pod Šeligov status: „Veru uj*bali čo sa dalo, ale po vás už nebude čo. Lebo proti vám to boli učni.."

MV: Občianske preukazy by mohli po novom povinne obsahovať aj odtlačky prstov
Novelou zákona bude občan povinný podrobiť sa nasnímaniu odtlačkov prstov Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | TASR