Rusi zachránili Atény pred besniacim požiarom a získali si srdcia všetkých Grékov. Média radšej mlčia
09 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič

Obrovské ruské hasičské lietadlo Beriev -200, nazývané aj „Ruská šelma“, včera doslova zachránila Atény pred hroziacou katastrofou požiaru. Píše o tom ruská agentúra RIA Novosti.


Rusi nasadili na pomoc Aténam svoje unikátne lietadlo Beriev-200, ktoré je jediným hasičským lietadlom, schopným lietať aj v extrémnych poveternostných podmienkach s teplotami nad 45 stupňov.

Rusi hasili najskôr oblasť Varympompi na predmestí Atén a potom sa presťahovali do metropolitných oblastí Kifissia, Politeia a Psychiko.

Mestom sa šíri hustý dym, ktorý aténčanm sťažuje život o ohrozuje už aj ich zdrayvie. Niektorí odborníci tvrdia, že dym bude mesto trápiť pravdepodbne ešte niekoľko týždňov. Každopádne však Rusi na aténčanov zapôsobili a Gréci im posielajú veľké poďakovania.

O takejto aktivite Ruska však médiá hlavného prúdu informujú len veľmi neradi. Nezapadá to totiž do ich propagandistického konceptu obrazu Ruska ako medzinárodnej bezpečnostnej hrozby.



Vo svete podľa Friedmana sa bude dariť USA a jeho kamošovi Japonsku. EÚ zažije knokaut
Podľa známeho autora viacerých kníh a experta na predikcie Georgeho Friedmana bude Slovensko na tom v budúcnosti veľmi dobre. HNonline priniesol výňatok jeho strategickej prognózy, podľa ktorej budeme hrať prím v závese za Poľskom v rámci nášho... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK