Fond vzájomnej pomoci je na posmech: Igorova Pavlínka a jej "matovičiatka" to nedomysleli
09 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Fond vzájomnej pomoci založil úrad vlády ešte za vtedajšieho premiéra Igora Matoviča. Mal slúžiť na podporu ľudí postihnutých Covidom a krízou. Dnes nespokojní občania v správach pre príjemcu po vklade pár centov píšu v odkazoch vládnym predstaviteľom a poslancom čo si o nich naozaj myslia.


Osem centov pani poslankyni Cigánikovej na nohavičky a lekciu správania, jedenásť centov Pročkovi na sedatíva a kazajku či 33 centov na taxík do lekárne, nie ozlomkrky, stačí pomaly -  to je iba skromný výber zo správ pre príjemcu na oficiálnom Fonde vzájomnej pomoci.

Pri zakladaní fondu sám Matovič sľuboval, že bude každý mesiac na fond prispievať svojou výplatou.  Aj keď je na účte fondu značná sumička a po zhodnotení situácie a preverení žiadateľov sa cez organizáciu Ľudia ľuďom nadeľuje, fond čelí ostrej kritike a výsmechu. Dôvodov je hneď niekoľko, píše týždenník Plus7dní.
U Matoviča zostalo iba pri sľuboch

Igor Matovič ani zďaleka nesplnil to, čo sľuboval. Svoj plat na fond neposiela. Vo výpise sú len dva vklady od Pavlínky Matovičovej. Financmajsterka Matovičovcov najprv vložila 1 491,20 eura s odkazom, že ide o prvý plat premiéra IM. Neskôr pribudol ešte jeden vo výške 3-tisíc eur z apríla minulého roku, informuje týždenník.

Smutné: Očkovacou lotériou ideme vyhodiť von oknom ďalších niekoľko miliónov eur!
Šéf OĽaNO Igor Matovič má zvláštnu schopnosť zamilovať sa do toho, čo ostatní odmietajú. Spravil tak nielen z celoplošným testovaním, ktoré stálo život tisícov Slovákov, ale robí tak aj teraz s očkovacou lotériu. Oba jeho kroky stáli a budú stáť... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Igorova Pavlínka pridala dokonca aj vkusnú správu pre príjemcu: Držíme palce - matovičiatka :). Pod tými matovičiatkami zrejme myslela poslancov OĽaNO, ktorí museli pravdepodobne prispieť do fondu povinne.
Majú to povinné?

Ich charitatívne cítenie sa záhadne drží na jednej výške, a to je 1 500 eur, akoby sa na tejto sume dohodli alebo ju dostali príkazom. Niektorí ich na fond vložili jednorazovo, iní v niekoľkých splátkach, ale väčšina sa od celkovej sumy 1 500 eur neodkláňa.

Neštandardné poznámky v správach pre prijímateľa sa nevytratili. Mnohí recesisti, ktorí na účet prispievajú len pár centami, si nenechali ujsť príležitosť, aby v správe pre prijímateľa mohli zareagovať na aktuálne politické dianie.

Kajúcnik Makó má svoju vlastnú reklamnú agentúru. Imidž mu buduje Denník N na čele s Tódovou
Denník N na čele s Tódovou buduje kriminálnikovi Makóvi imidž na dobro obráteného bývalého zloducha, ktorý ľutuje svoje činy a teraz pomáha zlepšiť svet. Skrátka kajúcnik s vlastnou reklamnou agentúrou. To sme tu ešte fakt... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Ľudová tvorivosť

Napríklad keď si vtedajší premiér Matovič odfotil ponožky, dostal sa na fond príspevok pár centov s odkazom: „Na nové fusakle pre premiéra.“ Keď sa v júni začalo písať o plagiátorskom počine Borisa Kollára s jeho diplomovkou, v júli sa objavil na fonde príspevok pár centov: „Poslancom na rýchlokvasený doktorát z dedinskej uni.“

A nebola by to majsterka trapasov Romana Tabák, keby si nevyrobila trapas aj tu. V odkazoch zanechala vskutku zásadnú charakteristiku svojej osoby: „Romana s dlouhýma nohama.“ Poslankyňa hovorí, že šlo o fór. Hlavne, že je v parlamente veselo.

Neuveriteľné: Izraelčania publikovali významnú štúdiu o Ivermectine, nášmu ŠÚKL je to však málo
Izraelčania publikovali významnú štúdiu o Ivermectine. Nášho ŠÚKL sa to zjavne netýka. Zrejme preto, lebo Ivermectin je lacný a môže na rozdiel od vakcín naozaj pomôcť ľuďom. Čítať ďalej
08 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik