Čo na to Vincze? Jeho svokor Banáš Markízu a podobné dezinformačné médiá nesleduje
09 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovo konšpirátor sa dnes stalo akoby synonymom doby. Tak sa totiž začali označovať tí, ktorí nesúhlasia s tým čo nalinkovali nielen súčasní politici, ale aj ich mediálni prisluhovači. A konšpirátorom sa vraj stal aj Jozef Banáš. Ak by si niekto myslel, že ho toto pomenovanie nahnevalo mýli sa, práve naopak.


Jozef Banáš je nielen dramatik a prozaik, ale aj bývalý politik a diplomat. A od takého sa zrejme nečaká a ani nepredpokladá, že by mohol byť konšpirátorom. Ako sa však ukazuje, pre niektorých ľudí takým je. V statuse sa však teší, že ho do tejto kategórie zaradili, pretože to znamená, že premýšľa a nerobí to, čo od neho niektorí politickí komentátori chcú a očakávajú.
Posun medzi konšpirátorov znamená, že ho zaradili k premýšľajúcej väčšine

To, že je konšpirátor sa vraj Banáš dozvedel od ľudí, ktorí sledujú médiá. On sám ich vraj sleduje stále menej. „Teda tie hlavnopr(ú)dové. Presnejšie ich politické komentáre. Od istého času som si naordinoval najefektívnejšiu diétu, ktorá zaručene vášmu zdravotnému stavu prospeje. Diétu mediálnu. Internetové diskusie nečítam už roky, a aj preto sa ospravedlňujem tým, ktorí o mne píšu pekne,“ píše v úvode statusu Banáš. „Konšpirátor je podľa mňa človek, ktorý rozmýšľa a nezožerie bez pohnutia mozgom to, čo mu politickí komentátori médií hlavného pr(ú)du naservírujú. Môj posun do kategórie konšpirátorov znamená, že ma zaradili k premýšľajúcej väčšine,“ teší sa otec známej moderátorky Adely Vinczeovej a vzápätí poukazuje na to, že v Nemecku označili svojho času hlavnopr(ú)doví krikľúni za konšpirátora hviezdu nemeckej literatúry Martina Walsera.

Jedni sa boja covidu, druhí vakcíny, pritom sme všetci v rovnakej pasci: Náš strach im vyhovuje, tvrdí Banáš (VIDEO)
Kedy človek najviac drží hubu a krok? Autor mnohých diel Jozef Banáš vo videu zverejnenom na Facebooku skonštatoval, prečo politikom vyhovuje náš strach. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


„Jeho vina spočívala v tom, že si v čase, kedy všetci servilní západní politici a novinári tlieskali americkej agresii vo Vietname, dovolil ako prvý v Nemecku zvolať, že vietnamská vojna je svinstvo, aj keď ju viedli v mene demokracie. Walser nahlas zakričal, že tam Američania zabili dva milióny ľudí. Vtedajší nemeckí presstitúti z neho urobili komunistu, zradcu, konšpirátora,“ konštatuje Banáš a dodáva, že keď sa pod tlakom americkej a svetovej verejnej mienky duch času zmenil a USA sa z Vietnamu stiahli, začali tí istí presstitúti Walsera chváliť za jeho odvahu a predvídavosť. „Duch času sa od pádu komunizmu zmenil a po zlej Amerike prišlo zlé Rusko. Zmenil sa duch času, pretože sa zmenili mocní. Zákonom moci však je práve zmena,“ vysvetľuje náš expolitik a exdiplomat.

Banáš: Mnohí by sa dali presvedčiť na očkovanie, ak by sa viedla diskusia. Tu sa však len robí propaganda
Banáš sa rozhodol vo videu vysvetliť, prečo pridáva na Facebook rôzne kontroverzné príspevky, videá či články, ktoré vrhajú iný tieň na témy, ktoré hýbu spoločnosťou. Robí tak napríklad aj pri téme Korony a očkovania. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Petra Demková

Minulosť každého spoznáte podľa toho, ako sa správa dnes

Podľa Banáša platí biblické – „Prví budú poslední a poslední budú prví“, a platia aj tieto Ježišove slová: „Kameň, ktorý stavitelia zavrhli, stal sa kameňom uholným.“ Banáš si v statuse ešte zaspomínal ako mu v roku 1990 niekdajší nemecký kancelár Willy Brandt povedal: „Minulosť každého spoznáte podľa toho, ako sa správa dnes!“ Múdre slová skúseného muža, a preto pripomína krikľúňom, že dnešok bude zakrátko minulosťou, pretože každý dnešok bude raz zákonite minulosťou. „A potom sa bude hodnotiť. A sypať popol na hlavu,“ píše ďalej Banáš a dodáva, že má cez sedemdesiat a veku zodpovedajúcu skúsenosť.



„Rozdiel medzi skúsenosťou a názorom je v tom, že skúsenosť meniť nemôžte. Takže pekne prosím tých dobrákov, ktorí ma označujú za konšpirátora, aby v tom pokračovali. Verím, že sa neznížia k tomu, aby, keď sa zmení duch doby, toto ocenenie z môjho životopisu vymazali. Skúsenosť Martina Walsera je aktuálnejšia azda viac ako v časoch Vietnamskej vojny,“ končí svoj status Jozef Banáš.

Banáš: Matovič a normálny človek? To je ako chcieť od rádia, aby bol televízor
Igor Matovič sa z obľúbeného politika stal pravým opakom, pretože mu už nedôveruje viac ako 80 % Slovákov. Pohľady na neho a jeho vládnutie sú rozličné a svoj názor na neho vyjadril aj Jozef Banáš, známy slovenský prozaik, dramatik, diplomat a tak... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik