Americký dramatik varuje pred nástupom novej postcovidovej "západnej" totality
09 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

CJ Hopkins je uznávaný a mimoriadne sledovaný americký dramatik , prozaik a politický satirik. Napriek tomu, že väčšinou politiku a jej protagonistov paroduje, tentoraz vážne varuje. Keďže každodenný život naberá zdanie normálnosti, satirik bije na poplach, pokiaľ ide o to, čo považuje za „rodiacu sa totalitu“, ktorá sa plížiac dostala do celého sveta.


Počas posledného viac ako roka sa Hopkins čoraz viac zaujíma o dlhodobé dôsledky toho, čo považoval za „radikálnu reštrukturalizáciu ľudskej spoločnosti“ smerom k „novej norme “ po COVID-e . Čo je termín, ktorý politická trieda často používa. Jeho varovanie si všimol portál foxnews.com.
Cesta k desivej totalite

"Som zástancom slobody prejavu, som proti rasizmu, diskriminácii. Sledujem, že v našich spoločnostiach sa rodí nový totalitarizmus. Transformujú sa na tento typ autoritárstva, a vidím, že sa pohybujeme smerom k desivej totalite," povedal Hopkins v rozhovore pre Fox News.
Večný rebel

Hopkins v skutočnosti od zvolenia prezidenta Donalda Trumpa v roku 2016 otvorene kritizoval klamstvá a podvody prichádzajúce zľava. Najnovšie však kritizuje aj tie pravicové a liberálne.

Táto „globálna kapitalistická ideológia“, ktorú Hopkins opísal ako „GloboCap“, je ideologicky monolitická globálno-kapitalistická spoločenská štruktúra. V zásade je to vládnuca trieda tvorená globalistickými oligarchami.

Astrológ Daragan o svete do r. 2040: Totalita na západe, lokálna ekonomika, koniec hegemónie USA aj polo rozpad EÚ!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku. A okrem iného konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
20 | 05 | 2021 | René Skalný

Normálna nenormálnosť

Podľa Hopkinsa sa posúvame k post-COVIDovej „novej normálnej“ spoločnosti. V nej sú ľudia ochotní zavrieť sa vo svojich domovoch, keď im to niekto povie, nosiť masky, keď o to vlády požiadajú a nosiť so sebou očkovací preukaz proti COVID-19, aby sa mohli dostať na verejnosť. Totalitné vlády sa tak iba utvrdzujú vo svojej dominancii.

Podľa Hopkinsa - "je to spôsob, ako všetkým pripomenúť:" Hej, si vo väzení a my to máme na starosti. "

„V skutočnosti nejde o vakcíny ani testy,“ povedal v súvislosti s novo implementovanými smernicami. „Ide o to, trénovať nás a pripravovať nás, aby sme žili v spoločnosti, kde akceptujeme tento typ kontroly.“
Uniformita v mene establishmentu

Ďalším aspektom tejto „synchronizácie kultúry“, ako ju nazval Hopkins a ktorý považuje za obzvlášť desivý, je ideologická uniformita, ktorú v mene establishmentu šíria „veľké nadnárodné entity a korporátne médiá“.

„Roztrháva spoločnosť, trhá vzťahy, trhá rodiny, vytvára túto extrémnu polarizáciu a netoleranciu nesúhlasu a rozdielnych názorov,“ hovorí. „Mám pocit, že ak začnem spochybňovať oficiálny príbeh COVIDu, sa so mnou zaobchádza ako s nesvojprávnou osobou.“

"Reakcia je zavrieť ma, umlčať a nechať ma odísť. Keď sa spoločnosť dostane na toto miesto, kde sa tak zaobchádza s disentom, je to skutočne nebezpečný vývoj."

Hopkins prirovnal  Covidovú atmosféru  k nemeckému slovu Gleichschaltung, ktoré vzniklo v nacistickej ére a slúžilo na opis procesu, ktorým nacistické Nemecko zaviedlo systém totalitnej kontroly nad jednotlivcom, ako aj koordináciu všetkých aspektov spoločnosti.

(Medzititulky red. HD.)

Sme v zlovestnej novej ére totalitarizmu, kde jedinci využívajú sociálne médiá na zničenie každého, kto s nimi nesúhlasí
Tieto jednotky nenávisti, odsudzovania a moralizovania sú novodobými nacistami. Nenosia uniformy ani nemajú fyzické zbrane, ale ich zbraň psychologického zneužívania na internete je veľmi účinná, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 06 | 2020 | Marek Molnár