Skupina akademikov z Kanady odmietla totalitný tlak vyvíjaný na neočkovaných
08 | 08 | 2021 I Petra Demková

Vedec a výskumník OCLA (Ontario Civil Liberties Association) Dr. Denis Rancourt a niekoľko ďalších kanadských akademikov napísali otvorený list na podporu tých, ktorí sa rozhodli neočkovať proti COVID-19. Zdôrazňujú, že podstúpenie tohto medicínskeho zákroku musí byť dobrovoľné a štát musí rešpektovať  slobodný informovaný súhlas.


Ďalšou požiadavkou je možnosť individuálneho posúdenia rizika a prínosu tohto medicínskeho zákroku, ktorý má experimentálny charakter.
Otvorený list akademikov

Akademici odmietajú totalitný tlak vyvíjaný úradníkmi verejného zdravotníctva, mediálnymi správami a sociálnymi médiami, politikmi a verejnosťou. Upozorňujú, že kontrola nad našou telesnou integritou a nedotknuteľnosťou osoby pacienta môže byť bodom zlomu v zápase za ochranu základných práv a občianskych slobôd.

Grosz šokuje: Vakcína je najväčšia fake-news fraška, ktorá bola v 21. storočí ľuďom podaná (VIDEO)
Klamstvá, klamstvá a zase klamstvá. Toto je metóda ako nanútiť ľuďom ísť sa zaočkovať. Diskusia sa v našich médiách nepripúšťa a tí, ktorí hovoria o vakcíne ináč, ako je žiadané, sú antivaxeri či ešte niečo horšie. Pravda je úplne inde, lenže tá by... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


V otvorenom liste upozorňujú na situáciu v Kanade, USA a Európskej únii, ako aj v Izraeli, ktorý nazvali „svetovým laboratóriom“. Pitom v týchto štátoch zostáva veľká časť populácie úplne neočkovaná. Poukazujú na fakt, že politici a médiá zaujali jednotný názor a obviňujú neočkovaných za reálne problémy, ktoré nastali po aplikácií drakonických opatrení politickými predstaviteľmi štátov. Podľa ich názoru je úplne rozumné a legitímne povedať „nie“ nedostatočne testovaným vakcínam, keď neexistujú spoľahlivé dáta o bezpečnostnom profile experimentálnych vakcín.
Ide vôbec o informovaný súhlas?

Skupina kanadských vedcov tvrdí, že nezaočkovaní občania majú právo na ochranu svojho tela, ako aj právo odmietnuť lekárske ošetrenie, ak to uznajú za vhodné. Zdôrazňujú aj právo povedať „nie“ porušeniu dôstojnosti, integrity a telesnej nezávislosti. Konštatujú, že „je to vaše telo a vy máte právo vybrať si. Máte právo bojovať za svoje deti proti ich hromadnému očkovaniu v škole.“

Skupina kanadských akademikov poukazuje na to, že občania majú právo položiť si otázku, či je za súčasných okolností vôbec možné udeliť slobodný a informovaný súhlas, keďže nie sú známe dlhodobé a transgeneračné účinky „vakcinácie“.

Vedci v tejto skupine poukazujú na fakt, že nie je známa „vakcínou“ indukovaná deregulácia prirodzenej imunity, ako aj na to, že potenciálne škodlivé účinky nie sú dostatočne známe, pretože hlásenie nežiaducich účinkov je oneskorené, neúplné a nejednotné.
Vraj hlavným problémom sú neočkovaní

Kriticky sa vyjadrujú aj k činnosti médií vrátane vládnych kampaní sociálneho inžinierstva, aplikácie nespravodlivých pravidlá a politiky, kolaborujúcich zamestnávateľov a sociálnych médií. Obviňujú ich z hlásania názorov, že nezaočkovaní sú tým hlavným problémom a že svet sa nemôže dostať do normálu práve preto, lebo veľká časť občanov odmieta očkovanie. Vedci poukazujú na propagandu, ktorá vyvíja tlak na neočkovaných.

Doktor Lipták: Štatistiky nakazených sú skreslené, pretože zaočkovaní sa testovať nechodia
Na Slovensku podľa štatistiky ministerstva zdravotníctva rastie počet nakazených delta variantom. A to najmä medzi nezaočkovanými. Prečo je to tak sa pokúša v statuse vysvetliť doktor Peter Lipták. Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Akademici upozorňujú, že neočkovaní sú nepresne (nevedecky) obvinení z toho, že sú vraj továrňami na nové varianty SARS-CoV-2, aj keď v skutočnosti podľa popredných vedcov prirodzený imunitný systém vytvára imunitu voči viacerým zložkám vírusu. To podľa viacerých špičkových vedcov podporuje ochranu pred širokým spektrom vírusových variantov a v podstate eliminuje ďalšie šírenie na iných členov spoločnosti. Podľa názoru akademikov jestvuje oprávnený nárok na nezávislým spôsobom hodnotené štúdie, ktoré nie sú financované nadnárodnými farmaceutickými spoločnosťami.
Recenzované štúdie pod taktovkou farmaceutických spoločností

Poukazujú na fakt, že všetky recenzované štúdie o krátkodobej bezpečnosti a krátkodobej účinnosti boli financované, organizované, koordinované a podporované týmito ziskovými spoločnosťami (farmaceutickými koncernmi).
Vzdáme sa suverenity nad vlastnými telami?

Skupina kanadských akademikov poukazuje na nedodržanie vedeckovýskumných zásad pri klinickom skúšaní týchto vakcín. Poukazujú  na neprijateľnú vedeckou metodológiu pri pokusoch s očkovaním v rámci jednotlivých fáz klinických skúšok. Podľa ich názoru je potrebná polykultúra informácií a ich interpretácií, čo dnes v spoločnosti absentuje. Upozorňujú, že rozhodnutie človeka neprijať očkovaciu látku predstavuje priestor pre rozum, transparentnosť a zodpovednosť, ktoré sa môžu objaviť. Podľa akademikov je potrebné položiť si otázku „Čo bude nasledovať, keď sa vzdáme autonómie (suverenity) nad svojimi vlastnými telami?“ Vyzývajú občanov, aby sa nenechali zastrašiť a aby ukázali odolnosť, integritu a odvahu.

Na záver listu vysielajú posolstvo, aby sa ľudia naďalej stretávali vo svojich komunitách a povzbudzujú ich k vzájomnej pomoci. Podľa akademikov treba stáť na strane vedeckej zodpovednosti a slobody prejavu, ktoré sú nevyhnutné pre prosperitu spoločnosti. Koľko slovenských vedcov a akademikov zmýšľa podobným spôsobom?

Murín: Občania, čo aj používajú mozog na kritické myslenie, sa bránia experimentu s vakcínami
Vakcína je sloboda? Alebo vakcína sú problémy so zdravím a neraz aj smrť? Čo si vyberiete? Dá sa argumentovať, že veď XY percentám sa nič nestalo. Kto si však môže byť istý, že sa neocitne v druhej skupine? Lotéria? Možno, no s vlastným zdravím a... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik