Šialené: Nemecká trénerka päťboja neudržala nervy na uzde a udrela päsťou spurného koňa (VIDEO)
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Olympiáda je najväčším sviatkom športovcov a každý robí maximum pre to, aby sa na ňu dostal. Trénerka nemeckého tímu v modernom päťboji však spravila niečo, za čo ju s okamžitou platnosťou vyhodili z olympiády v Tokiu a poslali domov.


Olympijské hry v Tokiu boli pre pandémiu koronavírusu nielen bez divákov, ale aj o rok neskôr. Dnes však dopíšu svoju poslednú kapitolu. Odohrajú sa posledné súboje a športovci spolu s trénermi a celými výpravami sa poberú domov. Tá naša si priniesla z Japonska jednu zlatú, dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Ako píše portál pravda.sk, predčasne sa z tohto športového sviatku musela porúčať Kim Raisnerová, trénerka nemeckého tímu v modernom päťboji.
Najskôr slzy zverenkyne, potom trénerkin nepochopiteľný čin

Raisnerová, ktorá je bývalá aktívna pretekárka a predstavila sa aj na OH 2004 v Aténach, sa previnila niečím, nad čím zostáva rozum stáť. Počas jazdeckej súťaže udrela päsťou koňa jej zverenkyne, ktorej odmietal poslušnosť. Raisnerovú nahnevalo to, že kôň Saint Boy odmietol poslušnosť, čím Annika Schleuová prišla o možnosť bojovať o zlato. Pretekári v modernom päťboji si nevozia kone so sebou, ale sú im na súťaž pridelené. Pred štartom disciplíny majú 20 minút na to, aby sa so zvieraťom „zoznámili“.



Schleuová bola veľkou favoritkou. No už na štart nastúpila v slzách, pretože nevedela dostať zviera pod kontrolu. Keďže sa jej to dlhšie nedarilo, zasiahla Raisnerová, ktorá sa natiahla spoza ohrady a koňa udrela päsťou do stehna. Jej správanie nezostalo bez odozvy. Svetová federácia moderného päťboja (UIPM) jej udelila takzvanú čiernu kartu. „Počin Kim Raisnerovej je v rozpore s pravidlami federácie, ktorými sa musia riadiť všetci účastníci hier. Bola jej udelená čierna karta, ktorá znamená vylúčenie z turnaja,“ uviedla UIPM vo svojom stanovisku k trestu trénerky nemeckej päťbojárky.

To bude ale olympiáda: Žiadne povzbudenie, objatia, pivo ani autogramy. Povolené bude iba zdvorilé tlieskanie
Organizátori tokijských olympijských hier v stredu predstavili množstvo prísnych nových pravidiel pre divákov na olympijských hrách. Alkohol, objatia, povzbudzovanie a rozdávanie podpisov je zakázané. Môžete iba zdvorilo tlieskať. Aj to iba pod... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Diana Zaťková