Mazurek: Farma firmy dostali pokuty za podplácanie lekárov, aby falšovali výsledky klinickej štúdie (VIDEO)
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vakcíny a vakcinácia je v súčasnosti témou č.1 nielen medzi bežnými Slovákmi, ale aj medzi poslancami. Odmietavý postoj má najmä hnutie Republika. Z tohto pohľadu je preto zaujímavé vystúpenie jej poslanca Milana Mazureka.


Dnes už iba málokto pochybuje o tom, že vakcinácia je najmä biznisom farma firiem. Vo videu z vystúpenia Milana Mazureka v parlamente je zrejmé aj niečo iné. Farmaceutické spoločnosti, od ktorých v obrovských množstvách berieme „spásonosné“ vakcíny, dostali v minulosti obrovské pokuty za to že klamali, podvádzali, uplácali a falšovali výsledky klinických štúdií.
Spoločnosti Johnson & Johnson aj Pfizer dostali v minulosti miliardové pokuty

„Miro, fantasticky si vytkol týmto vládnym poslancom niečo, čo nechcú pochopiť,“ povedal hneď na úvod faktickej poznámky Mazurek straníckemu kolegovi Miroslavovi Sujovi, ktorý vystúpil pred ním. „Okrem toho, že výrobcovia týchto vakcín za ich kvalitu neručia, rovnako ako ani za ich bezpečnosť, je potrebné zohľadniť aj ďalší faktor, o ktorom oni nechcú hovoriť,“ pokračuje Mazurek.

Dodáva, že práve ten prispel k tomu, že ľudia sa rozhodli netestovať na sebe tieto výrobky. „Spoločnosť Johnson & Johnson v roku 2013 dostala od USA pokutu 2,2 miliardy dolárov za podplácanie lekárov s cieľom falšovať výsledky klinickej štúdie. Spoločnosť Pfizer je na tom ešte lepšie, lebo v roku 2009 dostala 2,3 miliardovú pokutu za to isté!“ šokuje Mazurek. Podľa neho spoločnosť AstraZeneca za nimi zaostáva, lebo v roku 2010 dostala „len“ 520 miliónovú pokutu. „A za čo? No za podplácanie lekárov s cieľom falšovať výsledky klinickej štúdie.“

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


„Keď tieto spoločnosti potom vyrobia v skrátenom období nejakú vakcínu, za ktorú už dopredu ľuďom povedia, ‘my za ňu neručíme, nebudeme za ňu brať zodpovednosť’, je úplne normálne a legitímne, že takáto vakcinácia musí byť striktne dobrovoľná- A je na každom jednom človeku na Slovensku, či si to do seba chce alebo nechce dať pichnúť. A tí, ktorí to odmietnu, predsa nesmú byť za svoje rozhodnutie diskriminovaní akýmkoľvek spôsobom. A nieto ešte týmto apartheidovým zákonom, ktorý tu priamo do pléna národnej rady navrhli,“ soptí poslanec z hnutia Republika.



„Tie spoločnosti sú extrémne nedôveryhodné, pretože klamali, podvádzali, uplácali a falšovali výsledky klinických štúdií. Ja im neverím ani slovo. A to, že im neverím, povzbudzuje aj skutočnosť, že za to odmietli ručiť. Keď výrobca nebude ručiť za brzdy na aute, ja si ho nekúpim,“ povedal na záver vystúpenia poslanec Milan Mazurek.

Z neho je jasné, prečo teraz farma firmy tlačia na politikov, aby nakúpili čo najviac vakcín a prečo zvýšili aj ich cenu. Tie pokuty sa predsa musia z niečoho vykompenzovať... Či?

Mazurek: Očkovací fašizmus vo väzniciach! Vláda chce nátlakom nútiť väzňov dať sa očkovať. Za každú cenu
Na neuveriteľnú skutočnosť upozornil poslanec Milan Mazurek. Na svetlo sveta vyplával nehorázny dokument. Generálny riaditeľ ZVJS dokonca navrhuje, aby sa na očkovanie prihliadalo ako na dôležitý faktor "dobrého správania", keď väzeň žiada o... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Petra Demková