Baránek navrhuje dať do očkovacej lotérie atraktívnejšie ceny. Tie, ktoré navrhuje, vás isto dostanú
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovacia lotéria rezonuje Slovenskom hneď z viacerých dôvodov. Rozdeľuje ľudí, je diskriminačná, ľudia neveria, že sa v nej nebude podvádzať. Nech je už tak či onak, politický analytik Ján Baránek to v statuse zobral úplne z inej strany. A veruže bol zábavnejší ako jeho „konkurent“ z OĽaNO v parlamente.


Dať peniaze na lotériu pre zaočkovaných a nedať ich na liečenie napríklad pre onkologických pacientov je doslova hyenistické. Igor Matovič ukázal, že dno sa dá preraziť rozličnými spôsobmi. Napriek tomu sa Ján Baránek pokúsil v statuse tento Matovičov „grc“ obrátiť na veselšiu nôtu.
„Atraktívne“ ceny, ktoré by vraj mohli ľudí prilákať na očkovanie

„Je zrejmé, že očkovacia lotéria, ktorú zorganizoval Igor Matovič, môže dopadnúť neslávne,“ varuje Baránek. Dodáva, že sa to môže stať nielen preto, že to hovoria skúsenosti z krajín, kde sa o ňu pokúšali, pretože nás aj tak už notoricky skúsenosti z iných krajín nezaujímajú, ale preto, že, ceny sú vraj neatraktívne. „Kto by dnes už len chcel peniaze,“ konštatuje sarkasticky a pridáva, že práve preto sa odhodlal navrhnúť atraktívnejšie ceny, ktoré, podľa neho, vytvoria nával na očkovanie.



„Teraz by som vás teda chcel poprosiť, aby ste z troch možností vybrali hlasovaním tú najlepšiu cenu: USB kľúč s video nahrávkami všetkých tlačových konferencií Igora Matoviča, plastická operácia tváre, po ktorej budete vyzerať, ako Igor Matovič (vhodné najmä pre ženy alebo mesiac pobytu na opustenom ostrove len v spoločnosti Igora Matoviča,“ končí svoj humorne ladený status Ján Baránek a na samý záver dodáva: „Dopredu vám ďakujem za hlasovanie. Pomôže to všetkým!“

Lotéria bude stáť 26 miliónov eur. Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch
Analytici z Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií zhodnotili očkovaciu lotériu. Minister financií Igor Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch. Tie očkovaciu lotériu, ako motivačný benefit už aplikujú.... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová