Škandál: Ľudí na protesty nechceli údajne zamestnávatelia pustiť pod hrozbou prepustenia z práce!
07 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Protesty na Hodžovom námestí v Bratislave nemali vôbec masové zastúpenie. Dôvod môže spočívať aj v tom, že zamestnávatelia im zakazovali účasť pod hrozbou prepustenia z práce.


Kým pred týždňom boli na proteste v hlavnom meste takmer tri tisícky ľudí, teraz sa dali rátať na desiatky. A to sa protestujúci hecovali cez sociálne siete, aby bola čo najväčšia účasť. Žiaľ, stal sa pravý opak. Ako však informuje portál extraplus.sk malo to svoj dôvod. Je však doslova zarážajúci.

Hoci ľudí bolo v piatok na Hodžovom námestí málo, bolo ich však počuť (video TU). Jedna z rečníčok na piatkovom proteste mala účastníkom povedať, že ľudia neprišli preto, že sa im vyhrážali zamestnávatelia. Vraj ak pôjdu protestovať, vyhodia ich z práce! Žena tvrdila aj to, že mnohí do Bratislavy nedorazili z východu republiky aj preto, že na to už nemali financie.

Nám navyše jedna z prítomných protestujúcich žien prezradila, že proti účasti na proteste boli aj odborové zväzy a ich zástupcovia, ktorí ľudí odrádzali od účasti na akcii v hlavnom meste. Nuž, aj takto sa dá bojovať za svoje práva – vyhrážaním sa, že ten, kto sa zúčastní protestu, príde o prácu. A odborárski bossovia miesto toho, aby hájili záujmy nahnevaných Slovákov, im účasť na proteste zakážu tiež.

Škandál: Odborárski „bossovia“ vraj neodporučili zamestnancom účasť na proteste! (VIDEÁ)
Proti protestu sú nečakane aj odborári! Asi tri stovky protestujúcich sa doobeda dozvedelo, že Konfederácia odborových zväzov (KOZ) s týmto protestom či „štrajkom“ nesúhlasí a zamestnancom neumožní sa na ňom zúčastniť. To však z nečakaných ... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik