Rusko plánuje do konca roka predbehnúť Švajčiarsko v exporte čokolády
07 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Ruský vývoz čokolády na začiatku roku 2021 vzrástol o takmer 20 percent. Vďaka tomu sa krajina blíži k cieľu predbehnúť do konca roka najobľúbenejšieho výrobcu čokolády - Švajčiarsko, informuje portál RT.


„Experti tvrdia, že ruskí výrobcovia prekonajú Švajčiarsko, pokiaľ ide o vývoz čokolády a čokoládového tovaru, do konca roku 2021,“ uviedla asociácia výrobcov cukroviniek Askond. Podnik však varoval, že na udržanie stáleho nárastu dodávok čokolády do zahraničia potrebujú výrobcovia širšiu štátnu podporu.

Ruský vývoz čokolády a čokoládového tovaru sa zvýšil o 18,6 percenta v prvom štvrťroku 2021.

"Mnoho krajín chráni svoje domáce trhy, čo spôsobuje problémy zahraničným výrobcom cukroviniek," dodala spoločnosť Askond.

NATO „vyvoláva konflikt“ v Čiernom mori, tvrdí vysoko postavený ruský diplomat
Ruské ministerstvo zahraničia varovalo pred potenciálnym rizikom eskalácie v citlivom čiernomorskom regióne pri pobreží Ruska a Ukrajiny, informuje portál RT. Podľa Kremľa NATO vyvoláva konflikt. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Lukáš Leca


Podľa údajov spoločnosti Trade Map a obchodnej štatistiky Svetovej obchodnej organizácie (WTO) bolo Rusko v globálnom hodnotení vývozcov čokoládových výrobkov v roku 2020 na 11. mieste. Jeho vývoz dosiahol 729,2 milióna dolárov a 295 700 ton. Švajčiarsko bolo na desiatom mieste s 109 800 tonami v hodnote 753 miliónov dolárov.

Na domácom území podal ruský protimonopolný kontrolór FAS žalobu proti švajčiarskym výrobcom čokolády Henkel, Lindt a Procter & Gamble s tvrdením, že výrobky, ktoré dodávajú na ruský trh, majú nižšiu kvalitu ako výrobky predávané v západnej Európe. Neskôr však bolo oznámené, že FAS nezistil žiadne porušenia v kvalite výrobkov Lindt. Aj keď existujú rozdiely v kvalite, zdá sa, že sú spôsobené sezónnymi charakteristikami prírodných surovín, mlieka a kakaových bôbov.

Apple preskenuje fotografie vo všetkých amerických telefónoch iPhone, aby odhalila zneužívanie detí
Budú preskenované fotografie amerických používateľov telefónov iPhone automatizovaným systémom „neuralMatch“, aby sa odhalili prípady "zneužívania detí“. Výskumní pracovníci v oblasti bezpečnosti sú znepokojení, pretože táto schéma ohrozuje... Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Lukáš Leca