Radačovský: Vytvorenie COVID komisie z oboch názorových táborov by nepolarizovalo spoločnosť
07 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik
Rozdeľovanie ľudí na dobrých a zlých podľa toho, či sú alebo nie sú zaočkovaní trápi aj europoslanca a bývalého skúseného sudcu Miroslava Radačovského.

Na Slovensku i v mnohých krajinách sme si zvykli počúvať názory iba jednej strany – tých dobrých. Diskusia žiadna, tá sa akosi nenosí, lebo z nej by farma firmy nemali obrovské zisky. Radačovský sa preto v statuse zamýšľa nad tým, že je potrebné počúvať i druhú stranu, no tá by zároveň mala priniesť aj nejaké riešenia, ktoré by boli osožné pre všetkých.
Odborná diskusia o riešení COVID-19 by mala byť bez účasti politických príživníkov

Radačovský priznáva, že nemá rád vysedávanie pri počítači, že nemá príliš v obľube FB stránky a už vôbec nie sociálne siete. Príspevok politológa Jána Baránka, v ktorom píše o stretnutí s predsedom vlády ohľadom spoločenskej situácie v súvislosti s COVID krízou, ho však „naštartoval“ k reakcii. Podľa jeho názoru, ide o úprimné vyjadrenie človeka, ktorého trápi skutočnosť, že slovenská spoločnosť je polarizovaná. Vzniká v nej nenávisť medzi zaočkovanými a nezaočkovanými.

Bola som na proteste! Niekomu sa veľmi nehodíme do plánov, keď médiá písali opak
"Bola som na proteste! V čase, keď som bola ja, bolo všetko v kľude a vždy sme nechali prejsť húkajúce sanitky. Médiá písali opak. Imhd Bratislava dokonca, že križovatku zablokovalo zopár výtržníkov. Iný plátok, že nás je tam okolo tristo, ktosi... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Predpokladám, že nikto nepochybuje o tom, že problém COVID tu je a že jeho riešenie prislúcha výlučne odborníkom. Veď nakoniec, načo by sme ich aj mali. Pán Baránek jasne poukazuje na závažnú skutočnosť, že na danú problematiku sú dva rozdielne názory odborníkov. Na jednej strane sú odborníci obhajujúci potrebu nosiť rúška, testovať a očkovať. Na druhej sú odborné názory inej skupiny, tiež odborníkov, ako MUDr. Lakota, prof. MUDr. Hrušovský, doc. MUDr. Tὂrὂk, MUDr. Mesík, MUDr. Bukovský, MUDr. Peková, prof. MUDr. Beran, ktorí majú na danú vec opačný názor,“ konštatuje v statuse Radačovský.

Politici v pozadí protestov nesledujú nič iné, len svoj politický a osobný profit, tvrdí Radačovský
"Politici, ktorí nepochybne tieto protesty podporujú a to či už z jednej alebo druhej strany, nech si vycapia svoje stranícke logá. Aspoň budúcnosť ukáže, kto bol alebo nebol strojca rozdelenia spoločnosti na tých, ktorí už začínajú pomaly... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Baránek podľa neho vecne navrhuje, aby medzi oboma skupinami odborníkov prebehli verejné debaty, v ktorých by každá prezentovala svoj názor. „Dobrá myšlienka, len odborná diskusia a prezentácia vlastných názorov by mala byť bez účasti politických príživníkov, a to či už z jednej alebo druhej strany politického spektra,“ upozorňuje europoslanec. Dodáva, že odborná verejná diskusia je možné riešenie, ale nie dostatočné. „Vyjadrovať na niečo názor a nepodieľať sa na riešení problému, niekedy nevedie k ničomu a opätovne len polarizuje,“ vysvetľuje právnik, ktorý dáva ako príklad jeho skúsenosť z dlhoročnej praxe sudcu.



„Jediným správnym riešením by podľa môjho názoru bolo, aby jedna aj druhá skupina tvorila odborný tím, aby nevyslovovali len svoje názory, ale sa podieľali svojím menom a podpisom aj na riešení problému. Verím, že by sa určite dohodli a to s plnou zodpovednosťou. Takéto riešenie by nepolarizovalo spoločnosť, nepolarizovalo občanov a predovšetkým by zobralo ‘hračku z rúk’ niektorým politikom, médiám, ktoré parazitujú na kovidovom nešťastí,“ končí zaujímavý status Miroslav Radačovský.

„Žiadna pandémia neexistuje, je to podvod!“ kričali protestujúci Izraelčania
Koronavírus „straší“ svet už viac ako rok a pol. Vlády praktiky všade tvrdia, že jediná cesta ako sa pred ním ochrániť je vakcinácia. Preto zavádzajú akési zelené pasy (Green pass). Proti nim sa však dvíha stále väčšia vlna kritiky. Dorazila už aj... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik