Pľúcna embólia, porážka či infarkt myokardu nie je určite úsmev, víťazstvo a ani sloboda!
07 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik
Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠUKL) na svojej stránke týždenne informuje o podozreniach z nežiaducich účinkov vakcín proti COVID-19.  Národné centrum zdravotníckych informácií poskytuje smutnejšie informácie. Napríklad koľko ľudí je už zaočkovaných. 

ŠÚKL k 4. 8. 2021 eviduje 7 904 hlásení podozrení z nežiaducich účinkov v súvislosti s očkovaním proti COVID-19. Z celkového počtu hlásení má byť podľa nich 780 závažných. Národné centrum zdravotníckych informácií (NZCI) informovalo, že prvou dávkou bolo zaočkovaných 2 288 240 osôb, druhou 2 022 852.

Poslanec Peter Pčolinský sa zahryzol do OĽANO ako buldog!
Poslanec Sme rodina Peter Pčolinský sa tvrdo stavia za väzobne stíhaného brata Vladimíra, exriaditeľa SIS. V koalícii to znova vrie. Podpredseda hnutia Sme rodina a poslanec NR SR útočí na vlastnú koalíciu. Motív jeho bohorovných útokov je... Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Nejaký opuch, kolaps či zapálený srdcový sval sú už asi banality

Všetky hlásenia a s tým spojené štatistiky závisia len a len od hlásení očkovaných. Či očkovaný človek, ktorému sa nielen bezprostredne po očkovaní zle dýcha, bolí ho srdce alebo mú treští v hlave, tento negatívny stav nahlási ŠÚKL.

Ako informuje tento úrad, najviac závažných hlásení bolo prijatých po vakcínach Pfizer/Biontech. Poniektorí očkovaní pacienti ochoreli. Trpeli napríklad hypertenziou, predkolapsovým stavom, kolapsom, stratou vedomia, trombózou, trombocytopéniou (ľahkého až ťažkého stupňa), fibriláciou, myokarditídou, infarktom myokardu a inými následkami.

Peklo niektorým očkovaným priniesla aj vakcína od Moderny. Išlo o stratu vedomia, myokarditídu, náhlu cievnu mozgovú príhodu , pľúcnu embóliu a iné závažné nežiadúce účinky.

Najlepšie v hodnotení nežiadúcich účinkoch skončil ruský Sputnik V. V prípade ruskej vakcíny bolo len 23 hlásení z toho jedno závažné. Mal spôsobiť údajne jednému pacientovi zvýšenie krvného tlaku.

Výbohovi sa darilo za každého počasia. Aj toho pravicového
Miroslav Výboh je zbrojársky podnikateľ, ktorý je prepieraný v súvislosti policajnými akciami. Často sa mediálne skloňuje ako sponzor či oligarcha Smeru. Nie je to celkom pravda, keďže Výbohovi sa začalo dariť práve za Dzurindu. Navyše spájanie so... Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

ŠÚKL robí len akéhosi štatistu

"Každé prijaté hlásenie doručené na ŠÚKL je štandardne spracované – zaevidované, spracované a zaslané do európskej databázy EudraVigilance (závažné hlásenia do 15 dní, nezávažné hlásenia do 90 dní)," informuje o svojej pozícií ŠUKL na svojej stránke.

"Hlásenia podozrenia na NÚL sa pred odoslaním do EudraVigilance posudzujú na zasadnutí Pracovnej skupiny hodnotiacej nežiaduce účinky liekov, ktorej členmi sú posudzovatelia oddelenia farmakovigilancie ŠÚKL,"  informuje ďalej úrad.

Síce ŠUKL pred odoslaním nežiaduceho účinku spracuje záznam posúdenia závažnosti a možnej súvislosti hlásenia, ale vplyv na zaradenie nežiaduceho účinku do príbalového letáka vakcíny to mať nemusí. O tom rozhoduje v konečnom dôsledku Európska lieková agentúra.

Zdá sa, že intenzita "štrajku" slabne. Nový sobotný protest však dostáva svoje kontúry
Zdá sa, že "štrajk", ktorý sa začal celkom silnou účasťou, začína slabnúť. Dnes sa ho zúčastnilo asi 15 ľudí. Sobotný protest však získava postupne čoraz väčšiu podporu. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik