Desivé chvíle Anny, ktorej tornádo na východe vzalo strechu nad hlavou: "Smiech ma hneď prešiel"
07 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Malá obec Petkovce, ktorá má len 136 obyvateľov, sa po Moravských obciach stala druhou obeťou ničivého tornáda. Desivé chvíle prežila aj 77-ročná Petkovčanka Anna Pavlišková, ktorá sa pozerala na to, ako jej strechu unáša prírodný živel, píše Nový Čas.


Tornádo jej strhlo strechu v čase, kedy bola našťastie na mimo domu. „Silný vietor trval možno minútu. Práve som sa vybrala do kostola. Keď som bola neďaleko neho, zastavila ma suseda a pýtala sa ma, kam idem, keď mi z domu zobralo strechu. Smiala som sa, že si robí žarty. Potom sa som pozrela smerom k domu a videla som, ako tam poletuje vo vzduchu naša strecha. Smiech ma hneď prešiel. Takmer sa mi zastavilo srdce," uviedla pre Nový Čas.

Desivé momenty, ktoré musela pani Anna prežívať, si len ťažko možno prestaviť. Jej manžel bol totiž počas celého incidentu doma. Našťastie sa pán Pavlišek pred ničivým tornádom dokázal skryť včas. Keď sa chcel pozrieť na záhradu, čo sa vonku deje, takmer ho podľa slov pani Anny vzalo tornádo so sebou, stihol však zavrieť dvere včas.

„Možno by ho to zobralo tiež. Hneď som sa ponáhľala domov. Na dvore som videla spúšť. Všade popadané tehly. Plech zo strechy odfúklo možno na sto metrov. Nikdy som nič podobné nezažila a dúfam, že už ani nezažijem,” tvrdí Anna so slzami v očiach. Na druhý deň jej pomáhali s následkom ničivého živlu synovia a vnukovia.

 

Obcou Petkovce sa prehnalo tornádo, na mieste zasahujú hasiči
Obcou Petkovce v okrese Vranov nad Topľou sa vo štvrtok večer prehnalo tornádo, poškodilo niekoľko domov. Pre TASR to uviedol starosta obce Pavol Hybala. Na mieste zasahujú hasiči. Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale