Ďateľ: COVID-19 nie je pri aktuálnych mutáciách ani taký nebezpečný ako bežná sezónna chrípka
07 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Diskusia okolo očkovania proti COVID-19 je v plnom prúde. A to aj zásluhou politikov a „odborníkov“, ktorí doslova nútia ľudí dať sa zaočkovať experimentálnymi vakcínami. Pri debate padajú nielen argumenty, ale aj silné slová, ktoré neraz končia hádkou.


Hádky doslova rozdelili spoločnosť, pretože zaočkovaní sa cítia ohrození tými druhými neuvedomujúc si vážnu skutočnosť, že aj oni sú stále nosičmi vírusu a aj oni môžu ochorieť. Takže akáže to sľubovaná sloboda? Do diskusie o vakcínach sa zapojil v statuse aj novinár a bývalý príslušník SIS Peter Tóth, ktorý vystupuje pod pseudonymom Ďateľ.
Pred dvoma rokmi sme boli oprávnene vydesení, dnes ale vieme oveľa viac

Diskusia o COVID-19 vygenerovala podľa Petra Tótha absurdné argumenty. „Mám hlboký rešpekt k rozhodnutiu každého jednotlivca ohľadom toho, či sa dá alebo nedá očkovať. Obávam sa však, že nemôžem mať v úcte niektoré argumenty používané v diskusii na túto tému,“ píše v úvode statusu Ďateľ, ktorý sa v ňom chce venovať len dvom z nich. „Argument No. 1. ‘Ľudia sa očkujú nielen v záujme ochrany svojho zdravia, majú povinnosť chrániť aj svojich blížnych a celú spoločnosť.’ Uvedený argument znie logicky a obsahuje aj hlboké morálne posolstvo.

Neznamená to však, že nie je problematický. Naopak, je veľmi problematický. Naozaj platí, že pacienti postihnutí HIV/AIDS majú morálnu, ba dokonca aj zákonnú povinnosť informovať intímnych partnerov o svojom ochorení alebo prinajmenšom praktizovať to, čomu sa hovorí chránený pohlavný styk. O tom niet najmenších pochýb,“ konštatuje Tóth. Dodáva, že takisto ale platí, že nielen morálnou, ale aj zákonnou povinnosťou rodičov je chrániť deti očkovaním pred obrnou, záškrtom, čiernym kašľom a podobne.

Mutácie SARS-CoV-2 sledujú predvídateľný vzorec – dajú sa predpovedať (Tim Sumpf)
Komentár Tima Sumpfa (The Epoch Times) Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


„V tomto prípade platia dve veci. Spomínané ochorenia sú nielen vysoko infekčné, ale aj závažným spôsobom poškodzujú zdravia, ba dokonca môžu byť aj smrteľné. To je po prvé. A po druhé máme na tieto ochorenia desaťročiami overené vakcíny, ktoré dokázateľným spôsobom chránia zdravie a životy detí,“ pridáva Ďateľ .Vzápätí sa vracia k vírusu SARS-CoV-2 spôsobujúcemu ochorenie COVID-19. „Pred dvoma rokmi sme mohli byť oprávnene vydesení, pretože sme toho veľa o víruse nevedeli.

Dnes vieme oveľa viac. COVID-19 môže mať naozaj nepríjemný priebeh. V spojení s inými a naozaj závažnými chorobami môže spôsobiť aj smrť. No povaha samotného ochorenia nie je pri aktuálnych mutáciách ani taká nebezpečná, ako je bežná sezónna chrípka,“ vysvetľuje Peter Tóth, podľa ktorého z tejto perspektíve je preto moralizujúci argument neobhájiteľný.

Ďateľ: SARS-CoV-2 má nízku smrtnosť. Diskusia o očkovaní nie je vôbec na mieste
„Vzhľadom na pomerne nízku smrtnosť vírusu– závisí predovšetkým od veku a celkového zdravotného stavu nakazeného jednotlivca – vôbec nie je namieste diskusia o očkovaní. A už vôbec nie o povinnom. Požadujme vedecky presné informácie o smrtnosti... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Petra Demková

Nemáme relevantné štatistické údaje pochádzajúce z aplikácie týchto látok

„Argument No. 2: ‘Tí, čo odmietajú očkovanie proti SARS-CoV-2, popierajú význam vedy a jej prínos pre rozvoj ľudstva.’ Dovoľujem si tvrdiť, že takto postavený argument ide v protismere vedeckého prístupu. Veda je predovšetkým empíria. Empíria je zase zber vedecky významných dát. A dáta sa okrem iného získavajú testovaním, pozorovaním a rôznymi formami merania. To, čo sa vydáva za vakcíny proti COVID-19, neprešlo požadovaným vedeckým testovaním. Dokonca to ani nie sú vakcíny v pravom slova zmysle,“ konštatuje Ďateľ. Dodáva, že my nepoznáme (pretože nemáme) relevantné výsledky klinického testovania látok vydávaných za vakcíny, hoci to jasne vyplýva z registračných rozhodnutí EMA.



„My nemáme ani relevantné štatistické údaje pochádzajúce z aplikácie týchto látok, pretože ich ešte jednoducho nemôžeme mať. Ak je teda veľká časť populácie v tejto otázke skeptická, ani náhodou ju nie je možné obviňovať z popierania významu vedy,“ vysvetľuje Tóth, ktorého by zaujímalo, ako sa budú pozerať generácie na priebeh našej diskusie o COVID-19 o päťdesiat rokov.

„No skúsme sa v tejto vybičovanej atmosfére obzrieť niekoľko storočí dozadu a pripomeňme si, s akým blahosklonným úsmevom sme v učebniciach dejepisu čítali o predstavách našich predkov, dotýkajúcich sa pohybu nebeských telies,“ končí Peter Tóth alias Ďateľ svoje zamyslenie nad vakcínami proti COVID-19.

Belousovová: Stále počúvame len o vakcínach, ale čo liečenie? Vírusové choroby sa predsa liečia
Na každom kroku počuť - Vakcína je sloboda! Aká, keď sa tí, ktorí sa dali zaočkovať, majú báť tých, ktorí sa zaočkovať nedali? Pred čím ich teda vakcína chráni? Presne túto otázku si dáva aj Anna Belousovová reagujúc na slová hlavného medicínskeho... Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik