Zdá sa, že intenzita "štrajku" slabne. Nový sobotný protest však dostáva svoje kontúry
06 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Zdá sa, že "štrajk", ktorý sa začal celkom silnou účasťou, začína slabnúť. Dnes sa ho zúčastnilo asi 15 ľudí. Sobotný protest však získava postupne čoraz väčšiu podporu. 


Dnešná účasť na štrajku je zatiaľ najslabšia od minulotýždňového štvrtku. Organizátorom spontánneho štrajku sa zatiaľ nepodarilo získať priamu podporu silných odborových organizácií a zväzov, veľkých zamestnávateľov a ani priamu podporu silných politických subjektov.

Účasť od štvrtka (29. 7. 2021) je čoraz menšia a menšia. Nespokojní občania však začínajú organizovať ohlásený protest na zajtra. Otázne zostáva, či je možné očakávať synergický efekt týchto dvoch štrajkujúcich a protestujúcich nespokojných prúdov.

Polícia sa pochválila výsledkami. Občania im dali vedieť, čo si myslia.
Polícia sa na svojej stránke pochválila výsledkami kontrol na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení. Občania im za ich prácu nepoďakovali, práve naopak. Ich reakcie boli skôr negatívne ako pozitívne. Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Ohlásený občiansky protest zvoláva Michaela Hornáčková

Protest, ktorý avizovala jeho zvolávateľka, má prebehnúť už túto sobotu. „7. 8. 2021 o 17. hodine pred Úradom vlády SR," konkretizovala na svojom Facebooku Michaela Hornáčková.  

Zároveň organizátorka protestu "Za pád vlády a vypísanie predčasných volieb" informovala, že pozvala všetky politické opozičné strany. Podľa jej slov zatiaľ prisľúbil účasť  prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov MUDr. Andrej Janco, Poslanec NR SR Marek Kotleba (ĽSNS), podpredseda Život JUDr. Marek Géci, exposlanec Mgr. Rafael Rafaj, aktivista Marek Šoun a zástupcovia pendlerov, ktorých mená bližšie nešpecifikovala.

Smer -SD zatiaľ síce svoju účasť nepotvrdil, ale podporil všetky zákonné protesty. Keďže o nezákonnosti sobotného protestu môže rozhodnúť len súd, tak je možné dospieť ku konštatácií, že podpora Smeru spadá aj pod tento sobotný protest.

Ako sme zvyknutí Hlas- SD sa k protestnému občianskemu protestu zatiaľ nevyjadril.

Proti covidizmu a vetchému Bidenovi sa postavil pôsobivý guvernér Ron DeSantis
Guvernér Floridy Ron DeSantis sa snaží riešiť pandémiu rozumne, bez zbytočnej hystérie. Guvernér patrí medzi najväčších kritikov Bidena a stáva sa postupne lídrom opozície. Medzi Bidenom a De Santisom to začína vrieť. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik