Skoro ako v rozprávke s názvom Ako Kotleba vyškolil policajtov. TOTO video vás dostane do kolien
06 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Včerajší protest v Bratislave sa nezaobišiel bez zásahu policajných zložiek. A to nielen na Hodžovom námestí, kde boli v akcii ťažkoodenci, ale ani na Panónskej ceste, kde policajti zastavili pomaly jazdiace vozidlá kotlebovej ĽSNS. A potom sa začali diať zaujímavé veci.


Pre pomalú, no plynulú jazdu odstavili policajti vozidlá Kotlebovej ĽSNS. V jednom z nich sa viezli aj obaja bratia, poslanci parlamentu – Marián a Marek. Druhý menovaný po zásahu kukláča skončil nielen na polícii, ale najskôr aj v nemocnici na ošetrení. A práve z polície v Petržalke zverejnil šéf ĽSNS video, ktoré dokumentuje, čo sa tam po vyše dvoch hodinách dialo.
Najskôr ošetrenie v nemocnici, potom komédia na polícii

„Išli sme pokojne pomalou jazdou, nič zlé sme nerobili ani sa nič zlé nestalo, neporušili sme žiadne zákony a pozrite sa, čo sa stalo. Zastavili celú dopravu, lustrujú a obmedzujú nás tu,“ hovoril Marek Kotleba vo videu z akcie, pri ktorej bol zadržaný.

Prirodzene, bokom nechcel zostať ani jeho brat Marián. „Celé sa to začalo tým, že nejaký iniciatívny policajt zastavil z nejakého neznámeho dôvodu jedno z áut, zablokoval dopravu a potom to tu skolabovalo. Budem sa pýtať, na základe čoho tento policajt tu urobil takýto chaos,“ doplnil ho šéf ĽSNS. Marek Kotleba skončil napokon po zásahu polície na ošetrení v nemocnici. „Príslušník nejakej zásahovej jednotky napadol úplne bezdôvodne môjho brata. Kukláč ho vytiahol z auta a zaútočil naňho. To je dôsledok úplne zbytočného a najmä nezvládnutého policajného manévru,“ skonštatoval Marián Kotleba na margo zásahu policajtov voči jeho bratovi, ktorý bol potom predvedený na políciu.



A práve na jednom z oddelení v bratislavskej Petržalke strávil Marek Kotleba viac ako dve hodiny. Keďže sa tam nič „zvláštne“ nedialo, zakročil jeho brat Marián, ktorý, ako priznáva vo videu z polície, sa ponáhľal na držkovú polievku! „Nebolo mi nič povedané o žiadnom priestupku a nebol som ani poučený o tom, či som sa niečoho dopustil,“ vysvetľoval po dlhom čase čakania Marek Kotleba jednému z policajtov. Dodal, že dokonca ani nič nepodpísal, lebo s ním nikto žiaden úkon nerobil.

Škandál: Odborárski „bossovia“ vraj neodporučili zamestnancom účasť na proteste! (VIDEÁ)
Proti protestu sú nečakane aj odborári! Asi tri stovky protestujúcich sa doobeda dozvedelo, že Konfederácia odborových zväzov (KOZ) s týmto protestom či „štrajkom“ nesúhlasí a zamestnancom neumožní sa na ňom zúčastniť. To však z nečakaných ... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Dokonalá motanica o zadržaní bez potrebných papierov

„Ak nie je zistené, čo som mal spáchať, tak ja tu nemám čo robiť, pretože mi nebolo povedané nič. Ani to, čo mi je kladené za vinu,“ vysvetľoval Marek policajtovi. A vtedy do celého deja vstupuje jeho brat Marián. „Z procesného hľadiska potrebujeme vedieť, či je alebo nie je obmedzený na osobnej slobode,“ kladie zásadnú otázku šéf ĽSNS. Keďže Marek mu oznámil, že nemá žiadny papier, tak mu Marián hovorí, že tak tam nemajú čo robiť a idú preč. „Buď nech ti dajú papier o obmedzení osobnej slobody a riešime to cez mandátový výbor a oni sa z toho zbláznia, alebo ideme preč. Ja nemám čas, chcem ísť na držkovú,“ šokuje šéf kotlebovcov. Vzápätí prichádza ďalší z policajtov, nejaký s hodnosťou kapitána, ktorý ale tiež o ničom nerozhoduje. A motanica okolo (ne)zadržania Mareka Kotlebu pokračuje.



Policajti sú v defenzíve, pretože Mareka Kotlebu nikto papierovo na osobnej slobode neobmedzil, ba ani s ním nespísal zápis, lenže pustiť ho preč nechcú. Kapitán by s ich odchodom žiadny problém nemal, no jeho podriadený o tom nechce ani počuť. „Počkajte ešte chvíľočku,“ nástojí policajt s tým, že ešte ani oni nemajú žiadne podklady! „Ak nie je obmedzený na osobnej slobode, teda jeho sloboda je neobmedzená a on môže kedykoľvek odísť. Tak je to zo zákona a ja si vôbec nevymýšľam,“ vysvetľuje Marián Kotleba policajtovi. Keďže obaja bratia chcú zo stanice odísť, policajt volá na kolegu, aby Mareka nepustil. „Že ste zaistený,“ konštatuje policajt, no žiadny papier o tom nemá. „Kolegovia o tom píšu papiere,“ informuje Kotlebovcov ďalší službukonajúci policajt.

Protest v Bratislave má prvú „obeť“. Kotlebov brat Marek skončil v nemocnici aj na polícii! V akcii bol aj antikonfliktný tím (VIDEÁ)
Dnešné protesty v Bratislave sa nezaobišli bez problémov. Tie na Hodžovom námestí vyriešili rýchlym zásahom kukláči a neskôr aj antikonfliktný policajný tím, ostatné na iných miestach riešili policajti. Zadržaných bolo niekoľko osôb. Medzi nimi bol... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Trpezlivý „vysvetľovateľ“ Kotleba a nechápajúci policajti

Súboj nervov á la Pat a Mat pokračuje. „Vám to zákon prikazuje. Ak teraz hneď nedostaneme papiere, tak ideme preč. A keď, tak môžete spraviť nový zásah, aby ste si za to niesli zodpovednosť. Vy máte zo zákona povinnosť pri zaistení poslanca informovať mandátový a imunitný výbor národnej rady. Ak ste to neurobili okamžite, a čakáme tu už takmer dva a pol hodiny a nemáte doteraz papier, tak nič iné ako zneužívanie právomocí verejného činiteľa to nie je,“ poučuje policajta Marián Kotleba. Dodáva, že ak nemajú žiadny papier o obmedzení osobnej slobody, „tak dovidenia“. Policajt podpráporčík sa však nevzdáva a snaží sa kotlebovcov nenechať odísť.



Marián Kotleba policajtovi ako malému chlapci trpezlivo vysvetľuje, čo všetko mali urobiť a neurobili a čo všetko im ukladá zákon, podľa ktorého majú aj oni nejaké práva, no akoby hrach na stenu hádzal. Policajt si ide svoje a vyzýva kolegu aby zobral Mareka Kotlebu naspäť dovnútra. To však odmieta Marián a opätovne od nich žiada potrebné papiere. Komédia napokon vo videu koniec nemá, no stojí za to si ho pozrieť a spraviť si prinajmenšom dobrú náladu.

Na proteste zatiaľ vyhrávajú ťažkoodenci. Blokáda ulíc sa preto (zatiaľ) nekoná (VIDEÁ)
Plánovaný apolitický protest na Hodžovom námestí v Bratislave sa predsa len rozbieha! A to nielen čo do počtu ľudí, ale aj ich aktivitami. Hoci je námestie doslova obkolesené ťažkoodencami, protestujúci sa predsa len pokúsili zablokovať premávku.... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik