Otvorený list Zuzane Vargovej z tímu daňových poplatníkov, podľa ktorej časť z nich sú "tupelá"
06 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Vy ste aktuálne v tíme, ktorý platia daňoví poplatníci tejto krajiny. Neviem, či ste si toho vedomá. Pracujete na ministerstve a o väčšine Slovákov si myslíte, že sú tupelá. Prečo o väčšine? Lebo tá väčšina, ktorá si od vás vyslúžila názov tupelo, nie je zaočkovaná." Martina Valachová


Martina Valachová, šéfredaktorka online magazínu 40plus, zasiela Zuzane Vargovej, zamestnankyni Ministerstva zdravotníctva SR, otvorený list. Reaguje ním na príspevok, ktorý Vargová zverejnila na sociálnej sieti s názvom Čas vybrať si tím. Vargová v ňom nezaočkovaných občanov Slovenskej republiky nazvala "tupelami, ktorých ovládol nerozum, priemernosť a tupota, ktorá sprevádza dezolátov a dezolátky ako pach stádo kráv".

Lekári na čele s Mesíkom a Janekovou žiadajú riaditeľa RTVS o priestor na dialóg odborníkov
Lekári Mesík, Janeková, Piják, Szeghy a vedec Halgaš sa obrátili na generálneho riaditeľa RTVS. Žiadajú o vytvorenie priestoru na otvorený dialóg, okrúhly stôl odborníkov o pandémii a prijatých opatreniach. Chcú konfrontovať pandemickú komisiu... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Delenie tímov

"Píšem vám tento otvorený list a nezastupujem iba seba," začína Martina Valachová. "Nechcem mudrovať o vašich hodnotách. Podľa mňa, ale aj ďalších tupel okolo mňa, mali by ste mať snahu spájať ľudí. Otvárať diskusiu tak, aby spoločnosť nebola rozdelená. A rozdelená už je aj vďaka vyhláseniam, podobným tomu vášmu," pokračuje Valachová.

Zuzanu Vargovú následne oboznamuje so svojím tímom, v ktorom sú aj manažérky, ľudia na voľnej nohe, učitelia, projektoví manažéri a aj umelci a všetci hľadajú stred a myslia si, že podstatné je spájať, hľadať informácie a vyhodnocovať ich.

Keď sa povera stretne s očkovacím šialenstvom (Daniel Matissek)
Komentár Daniela Matisseka (Report24) Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Všetci sme súčasťou Slovenska

"Tvoríme jednu krajinu, žiaľ, nie jeden tím," píše Valachová. "Na to, aby sme sa prepracovali k tímu, aby sme tvorili a robili veci lepšie, na to je treba odhodiť jed. Treba sa pozerať na svoje okolie s citom, pretože nikto nekráčame v topánkach toho druhého človeka a moja pravda nemusí byť vaša pravda," vysvetľuje.
Najvyššia hodnota človeka nie je v tom, či je zaočkovaný

V otvorenom liste Martina vysvetľuje Zuzane Vargovej, že na Slovensku ľudia umierajú aj kvôli iným chorobám, pretože sú im odopierané lieky, na ktoré nie sú vraj peniaze. Hrá sa super lotéria so zdravím, ale ľudia stratili dôveru v inštitúcie, pretože vidia krutú pravdu.

"Želám si, aby sme sa my, občania, nemuseli stretať s takýmto hejtom od pracovníčky ministerstva, ktoré má zastupovať občanov a chrániť ich právo na zdravotnú starostlivosť," dodáva Valachová, autorka otvoreného listu, ktorý nájdete v plnom znení tu.

Martina Valachová je šéfredaktorkou magazínu 40plus, ktorý nie je mainstream, dosahuje 500 000 čitateľov mesačne, ale má ambíciu spájať a vytvárať komunitu, do ktorej sa zmestia všetci.

Pavel Jacz o očkovacej lotérii: "Najväčšiu radosť budú mať určite zaočkovaní gambleri"
"Najväčšiu radosť z očkovacej lotérie budú mať určite zaočkovaní gambleri." Píše vo svojom blogu novinár a publicista Pavel Jacz. Redakcia Hlavný denník dodáva, že popri nich aj RTVS, ktorá za súťaž získa takmer dva milióny eur. Nuž a napokon aj... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ivan Brožík