Očkovacia lotéria je určená len zaočkovaných občanov, preto je diskriminačná, upozorňuje SNS
06 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovacia lotéria rozpútava stále poriadne vášne nielen medzi pospolitým ľudom, ale i politikmi. Najnovšie sa šéf SNS Andrej Danko. So straníkmi takéto „nekonvenčné“ riešenie odmieta a podporuje aktivity nespokojných ľudí.


„Daj sa zaočkovať, môžeš vyhrať peniaze!“ Už hlúpejšie to naši politici a odborníci vymyslieť nemohli. Tak človek sa dá zaočkovať preto, aby bol „chránený“ pred koronavírusom alebo preto, aby vyhral peniaze? Nuž stať sa mu môže aj to, že ani chránený nebude, ani nič nevyhrá. A kritiku si za očkovaciu lotériu vyslúžil Igor Matovič aj v statuse Slovenskej národnej strany.
Vláda a politika nemajú ľudí trestať, rozdeľovať a jedných zvýhodňovať na úkor druhých

SNS považuje podľa Andreja Danka očkovaciu lotériu za diskriminačnú a ňou si Matovič kupuje daňových poplatníkov za ich vlastné peniaze. Národniari preto odmietajú nekoncepčné vládne opatrenia, neustály tlak na nezaočkovanú verejnosť a podporujú aktivity nespokojných občanov. „Majú legitímne právo vyjadriť svoj názor na diskrimináciu a ohrozovanie svojich ľudských práv a slobôd,“ konštatujú v úvode statusu národniari a dodávajú, že najnovším príkladom toho je novela zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorú predkladá minister vnútra.

„Vložením nového odseku, podľa ktorého ‘orgány verejného zdravotníctva sú na účely vyznačenia prekážky práva voliť podľa § 4 povinné oznámiť príslušnej obci údaje o občanovi, ktorému bolo zákonom ustanovené obmedzenie osobnej slobody z dôvodov ochrany verejného zdravia, a to v posledný deň predo dňom volieb alebo v deň volieb...’ vznikajú vážne pochybnosti o porušení ústavných práv veľkej skupiny občanov,“ myslia si v SNS.



„Slovenská národná strana preto poukazuje na skutočnosť, že diskriminačná je paradoxne aj očkovacia lotéria, ktorá je určená opäť len pre jednu cca 2-miliónovú skupinu zaočkovaných občanov. Ministerstvo financií vkladá do lotérie 21 miliónov eur zo štátneho rozpočtu, teda z peňazí všetkých – aj nezaočkovaných daňových poplatníkov. Tí sú z lotérie vylúčení len preto, lebo z rôznych zdravotných alebo osobných dôvodov nesúhlasia s vládnou očkovacou stratégiou,“ píšu v statuse „rozčertení“ národniari.

SNS si ctí ústavné práva občanov a vždy bude stáť na strane tých, voči ktorým štátna moc uplatňuje rôzne formy nátlaku, represie a bezprávia. „Vláda a politika nemajú ľudí trestať, rozdeľovať, jedných zvýhodňovať na úkor druhých, ale majú spoločnosť spájať na báze spravodlivosti a rešpektu,“ dodávajú na samý záver statusu národniari.

Lotéria bude stáť 26 miliónov eur. Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch
Analytici z Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií zhodnotili očkovaciu lotériu. Minister financií Igor Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch. Tie očkovaciu lotériu, ako motivačný benefit už aplikujú.... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová