Švédsky expert tvrdí, že od ľudí sa bude požadovať až päť dávok vakcíny
05 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

Švédsky expert na vakcíny tvrdí, že od ľudí by sa mohlo vyžadovať, aby užili viac dávok vakcíny proti koronavírusu. Ešte stále totiž nie je jasné, ako dlho trvá ochrana vakcínou a ako dlho ju budeme potrebovať, píše Breitbart.


Švédska agentúra pre verejné zdravie oznámila, že budúci rok bude verejnosti pravdepodobne k dispozícii tretia dávka vakcíny. Expert na vakcíny Matti Sällberg však uviedol, že ľudia môžu v nasledujúcich mesiacoch a rokoch potrebovať až päť dávok.

"Nevieme, ako dlho budú vakcíny chrániť pred vážnymi chorobami a smrťou, To znamená, že budeme musieť podstupovať ďalšie dávky vakcín,“ povedal pre švédske noviny Aftonbladet.
Imunitná odpoveď pomaly ustupuje

Sällberg, ktorý pôsobí ako profesor a biomedicínsky analytik v Karolinska Institutet sa vyjadril, že "po podaní druhej dávky imunitná odpoveď pomaly ustupuje. Do roka sa môže stať, že mnohí stratia ochranu. To ešte nevieme, ale ak dostanete tretiu dávku, aktivuje sa imunita znova”.

Vopred pripravený plán na predaj vakcín, ktorým sa vytvára večná pandémia? Na video upozorňuje právnik Weis
"Toto video so slovenskými titulkami si pozrite," píše právnik Peter Weis na webstránke akw. Odborníčka na zdravie a medzinárodné zdravie už viac, ako 20 rokov, na vedu a výskum, na mnohé metodológie výskumu a etiky, expertka vo WHO a mnohé iné,... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


Sällberg poznamenal, že od ľudí by sa mohlo požadovať, aby užili až päť dávok vakcíny. "Vieme, že vírus len tak nezmizne, a Švédska agentúra pre verejné zdravie už avizovala tretiu dávku pre rizikové skupiny," povedal profesor.
Tretia, štvrtá, možno piata dávka

"Rovnako ako u mnohých vakcín vieme, že budú nutné dávky na doplnenie. Nie je vôbec nepravdepodobné, že by sme sa mohli dostať do polohy, v ktorej budete musieť podávať opakujúce sa dávky,“ uviedol odborník. "Potom je to tretia, štvrtá, možno piata dávka," vysvetlil.

Švédsko je poslednou krajinou, ktorá uvažuje o treťom, posilňovacom očkovaní  proti koronavírusu. Izrael tiež v posledných dňoch zahájil kampaň s cieľom poskytnúť osobám starším ako 60 rokov možnosť posilňovacej dávky, zatiaľ čo Čína propagovala aj tretiu dávku svojej očkovacej látky proti koronavírusu Sinovac.

Po očkovaní v Holandsku umrelo zatiaľ 491 ľudí! Ženy hlásia problémy s menštruáciou
Holandsko je krajina, ktorá ma vysokú mieru informovanosti obyvateľstva. Na oficiálnych stránkach sa dočítate, že v tejto krajine bolo hlásených skoro 600 000 vedľajších účinkov po očkovaní. Dočítate sa aj, že 491 ľudí po ňom... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK