Profesor Hrušovský bije na poplach: "Mainstream rieši len Covid a zatiaľ na Slovensku umierajú tisíce na zhubné nádory!"
05 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

"Minulý rok lekári zachytili takmer 30-tisíc zhubných nádorov so smrtnosťou takmer 55 percent. Covid-19 predstavuje smrtnosť jedného percenta," upozorňuje profesor verejného zdravotníctva Štefan Hrušovský. Šokuje, že štatistiky o iných chorobách ako je Covid sa na Slovensku v poslednom čase viac-menej zatajujú.





Za posledný rok sme od vlády, ale aj z mainstreamových médií počuli len o koronavíruse a mohlo by sa zdať, že ostatné choroby sa akosi Slovensku vyhýbajú, píše portál extraplus.sk.
Pravdu tajili

Pravda je však omnoho krutejšia. Minulý rok lekári zachytili takmer 30-tisíc zhubných nádorov a 16-tisíc ľudí na zhubný nádor zomrelo. „Štatistiky ukazujú všetku chorobnosť, ale viac-menej sa zatajujú, pretože informácie, ktoré nie sú každodenne v médiách, sa ignorujú a ľudia sa tým nezaoberajú.“, hovorí internista, hepatológ a gastroenterológ, profesor verejného zdravotníctva Štefan Hrušovský.

„V mainstreame sa dookola pertraktuje len jedna choroba, tak pozornosť obyvateľstva je zameraná len jedným smerom, a to je veľká chyba," upozorňuje lekár.

Riaditeľka odboru na ministerstve naložila občanom a aj Matovičovi!
Riaditeľka odboru na ministerstve zdravotníctva vyjadrila svoj názor na verejnosť verejne, prostredníctvom sociálnych sieti. Matovič sa chcel zapáčiť publiku a preto tento jej krok verejne odsúdil. Šéfka ministerského odboru mu vrátila... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Všetci vieme, a uvedomovali si to aj politici ešte pred koronakrízou, v akej vážnej zdravotnej situácii je Slovensko. Každý stý človek zomieral na rozličné choroby. Ale to sme si, samozrejme, niesli aj cez rok 2020.
Výsledok liečby na diaľku

No zrazu tieto štatistiky po voľbách stratili na význame, prešli na slepú koľaj a nič z toho, čo sa vyzdvihovalo ako závažný problém slovenského zdravotníctva, sa neriešilo. Lekári riešili len naliehavé, akútne prípady, na vyšetrenia sa nechodilo, lebo samotní lekári upozorňovali, aby ste zostali doma a liečili vás na diaľku, v praxi sa zmenil celý systém ústavnej aj ambulantnej starostlivosti.

Takto sa oddialila diagnostika, ktorá je mimoriadne dôležitá na včasné odhalenie choroby, čím sa zachraňujú neraz samotné životy pacientov.  "Ak však mali ľudia napríklad zhubný nádor tráviaceho systému, tak si každým týždňom odkladania návštevy lekára zhoršovali vyhliadky na prežitie," prízvukuje Hrušovský.

Povinné očkovanie je stále v hre. Odporúčajú ho analytici od Matoviča. Ide vraj o peniaze
04 | 08 | 2021 | Peter Sulek


"V roku 2020 sme diagnostikovali množstvo pokročilých rakovín, zhubných nádorov tráviaceho systému. Ide o zhubné nádory pažeráka, žalúdka, pečene, pankreasu či žlčníka a tým, že bola pandémia, ale aj tým, že sa politika a zdravotníctvo orientovali iným smerom, mali pacienti sťaženú diagnostiku, liečbu a zhoršenú prognózu prežitia," bilancuje profesor.
Množstvu úmrtí sa dalo zabrániť

Podľa Hrušovského sa v roku 2020 počet tzv. odvrátiteľných úmrtí, teda tých, ktorým sa dalo zabrániť, radikálne zvýšilo.

Druhá vlna koronavírusu oddialila liečbu mnohých pacientov
Takmer tretina pacientov sa rozhodla v dôsledku situácie zapríčinenej novým koronavírusom vynechať, prerušiť alebo ukončiť svoju plánovanú liečbu, napríklad rehabilitáciu. Vo viac ako tretine prípadov plánovaný lekársky výkon, operáciu či... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | TASR


"Štatistika hovorí jasnými číslami vo výskyte zhubných nádorov za rok 2020. Minulý rok ich lekári zachytili takmer 30-tisíc a 16-tisíc ľudí na zhubný nádor zomrelo. Najčastejším nádorom bol kolorektálny karcinón – rakovina hrubého čreva a konečníka a pri tejto chorobe je Slovensko v incidencii na druhom mieste vo svete,“ uzavrel svoje vyjadrenie Hrušovský.



Zdroj: Štefan Hrušovský

Sestrička z galantskej nemocnice vrieskala na ženu a strašila ju, že zomrie. Druhá priala smrť všetkým nezaočkovaným
Neuveriteľné rozdeľovanie národa sa prejavuje aj priamo v slovenských nemocniciach. Facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom zverejnila sťažnosť od anonymnej ženy. Tá mala byť svedkom hrozivých slov z úst sestričiek vykonávajúcich testovanie... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Tibor Sipos