Polícia sa pochválila výsledkami. Občania im dali vedieť, čo si myslia.
05 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Polícia sa na svojej stránke pochválila výsledkami kontrol na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení. Občania im za ich prácu nepoďakovali, práve naopak. Ich reakcie boli skôr negatívne ako pozitívne. 


Polícia SR sa nevyjadruje len k informáciám, ktoré označuje za hoaxy a podvody. Z času na čas sa aj pochváli, na ich inej verejnej stránke, tým ako niekoho "poriešili" napríklad za nenosenie rúška. V tom prvom prípade majú dosť vysokú chybovosť, lebo často sa stáva, že keď niečo označia za hoax, tak o pár dní sa hoax ukáže ako pravdivý, alebo pravdepodobne pravdivý. V tom druhom prípade si od svojich sponzorov, teda občanov, odnesú skôr kritiku ako pochvalu.

Riaditeľka odboru na ministerstve naložila občanom a aj Matovičovi!
Riaditeľka odboru na ministerstve zdravotníctva vyjadrila svoj názor na verejnosť verejne, prostredníctvom sociálnych sieti. Matovič sa chcel zapáčiť publiku a preto tento jej krok verejne odsúdil. Šéfka ministerského odboru mu vrátila... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Niekto sa chváli množstvom napečeného chleba, druhý pokutami a udávaním

Polícia SR napísala na svoju stránku sumár minulotýždňových aktivít, ktoré súviseli s ich novou pracovnou činnosťou. Od počtu uloženia pokút za 1680€ až po nahlásenia regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Píšu, že: „Skontrolovali viac ako 37.500 osôb. Takmer 12.400 policajtov vykonalo tieto kontroly v rámci bežného výkonu služby." Pri súčasných počtoch policajtov cca. 22 000 tisíc je to viac ako 50% síl a prostriedkov zapojených do týchto kontroverzných aktivít. Percentuálne zapojenie síl a prostriedkov sa samozrejme navyšuje, ak rátame iba s tými, ktorých výkon je prevažne realizovaný v teréne. Však štáby a veliteľstvá pri výkone fyzických kontrol asi veľmi nepomôžu.

V statuse polícia tiež bilancovala činnosť v tejto diskutabilnej činnosti celý doterajší rok.  „Od začiatku tohto roka (01. 01. – 01. 08. 2021) policajti zistili:



- 1.464 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény

- 131 prípadov porušenia zákazu otvorenia prevádzok

- 19.635 prípadov porušenia povinnosti nosenia rúšok

- 44.519 prípadov porušenia zákazu vychádzania



SPOLU priestupky a delikty: 65.749, napomenutím bolo vybavených 8.012 prípadov, uložených 49.718 pokút, postúpených 5.471 a v riešení je 2.548 prípadov." sumarizuje polícia.


Kolotočár Matovič, reaguje na lotériu Hlina!
15. augusta dostane do televízie svoju show ex-premiér Matovič. Verejno-právna RTVS má zabezpečovať priame prenosy z lotérie. 21 000 000€ pôjde iba na výhry pre zaočkovaných. Účastníci, ktorých vyžrebujú budú musieť pozerať televíziu a byť na... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK



Daňovým poplatníkom sa ich činnosť nepozdáva

Pán Marián Šimášek napísal: „Toto už s políciou nemá nič spoločné." Podľa Vlada Piliarika: „skvelý výkon na chvastanie, za naše mozole na vaše platy, hanba policajti. Sa radšej naučte robiť poctivú prácu, čo tak sústruh, alebo zváračka....tam sa ukáže čo ste zač." Iný užívateľ napísal: „na toto sa nedá pozerať, nie to ešte čítať.., že pomáhať a chrániť, strhnite si to dole!" Anton Mitáš píše: „To nie sú policajti ale sk*rvené gestapo".

Ich činnosť pravdepodobne evokovala v občanoch činnosť pandúrov v 18 storočí. Každopádne, či je efektívne a hospodárne platiť policajtov, ktorí iba "kontrolujú" opatrenia, je otázka na bezpečnostných analytikov a ekonómov.  Minulý rok odišlo cez 1000 policajtov do civilu. Podľa vyjadrenia niektorých z nich už nechceli "buzerovať" ľudí za rúška. Takto si asi nepredstavovali svoju činnosť keď nastupovali do policajného zboru. Ministerstvo vnútra riešilo vysokú fluktuáciu znížením vekovej hranice z 21 rokov na 18. Údajne to má pomôcť s náborom nových mladých posíl do polície.

Mikulec je pre národ bezpečnostné riziko!
Poslanec NR SR, podpredseda hnutia Sme rodina, Peter Pčolinský začína byť nekompromisný k svojím koaličným partnerom. Jeho vystupovanie začína vyzerať ako opozičné. Nemožno sa čudovať, že kope do partnerov. Bojuje za brata, ktorého zavreli za to,... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK