Ministerstvo zahraničných vecí prerušilo Výbohovi výkon funkcie honorárneho konzula Monaka v SR
05 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR prerušilo obvinenému Miroslavovi V. výkon funkcie honorárneho konzula Monackého kniežactva v SR.


TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie. Dodal, že o rozhodnutí bude bezodkladne vyrozumená aj monacká strana štandardnou diplomatickou cestou prostredníctvom Veľvyslanectva SR v Paríži.

"Na základe potvrdenia odboru ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR o vznesení obvinenia vyšetrovateľa NAKA voči Miroslavovi Výbohovi MZVEZ SR v súlade s článkom 27 Viedenského dohovoru o konzulárnych stykoch a v zmysle postupov smernice MZVEZ SR o honorárnych konzulátoch v prípade začatia trestného stíhania honorárneho konzula iného štátu v SR rozhodlo o prerušení výkonu funkcie Miroslava Výboha ako honorárneho konzula Monaka v SR," uviedol rezort.

Miroslav Výboh sa na výsluch neplánuje dostaviť na Slovensko
Denník SME informuje o tom, že podnikateľ M. Výboh sa podľa všetkého na Slovensko kvôli výsluchu nedostaví. Absolvuje ho prostredníctvom videohovoru, ktorý slovenský trestný poriadok umožňuje. Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Petra Demková


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v rámci stredajšej (4. 8.) akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Medzi obvinenými sú podľa medializovaných správ podnikateľ Miroslav V. aj bývalá šéfka finančnej správy (FS) Lenka W., či bývalý štátny tajomník Radko K. Obvinený je aj bývalý šéf FS František I. Miroslav V. odmieta vznesené obvinenia.

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala do stredy už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na FS SR za niekoľko desiatok miliónov eur.

Bývalú riaditeľku finančnej správy Lenku W. prepustili z policajného zadržania
Bývalú šéfku Finančnej správy (FS) Lenku W., obvinenú v rámci stredajšej (4. 8.) akcie Mýtnik III, prepustili z cely policajného zadržania. TASR to potvrdil jej obhajca Vladimír Mitro a upozornil na to portál Aktuality.sk. Informáciu, že sa Lenka... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR