Gröhling neprestáva vyzývať rodičov a učiteľov k očkovaniu. Čo oznámi v auguste?
05 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Záujem ministra školstva o dosiahnutie kolektívnej imunity neutícha. Rovnako ani nátlak na rodičov, deti a pedagógov, aby sa dali očkovať. Minister školstva sa zatiaľ tvári, že len robí osvetu. Čo však bude nasledovať, keď ňou nič nedosiahne?   


V najnovšom statuse nám pán minister pripomína, že sa blíži začiatok školského roka a informuje:

„Tento mesiac navštívim každé krajské mesto, kde budeme spolu so županmi a primátormi vyzývať rodičov a učiteľov, aby využili očkovanie. Vyššie zaočkovanie pomôže návratu do normálu aj v prípade škôl. Zníži riziko vzniku ohnísk a šírenia vírusu na školách a udrží ich dlhšie v bežnom režime.“

Sestrička z galantskej nemocnice vrieskala na ženu a strašila ju, že zomrie. Druhá priala smrť všetkým nezaočkovaným
Neuveriteľné rozdeľovanie národa sa prejavuje aj priamo v slovenských nemocniciach. Facebooková stránka Nekŕmte nás odpadom zverejnila sťažnosť od anonymnej ženy. Tá mala byť svedkom hrozivých slov z úst sestričiek vykonávajúcich testovanie... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Jedine očkovanie

Nevyhýba sa ani už stokrát opakovanej fráze, že: „Vyššie zaočkovanie pomôže návratu do normálu aj v prípade škôl.“

Samozrejme svoj status nezabudne spestriť dávkou zastrašovania o nízkej kolektívnej imunite a vyzýva všetkých, ktorí váhajú, aby očkovanie využili. Ako sme si už stihli zvyknúť, jediným možným univerzálnym riešením nie je nič iné ako očkovanie.

„Tretia vlna prichádza a jediný spôsob, ako ju každý zvládneme v zdraví, je, že sa zaočkujeme. Urobili tak už viac ako 2 milióny Slovákov vyše 2 miliardy ľudí na celom svete. Je to najlepšie riešenie, ktoré máme a verím, že spoločne tretiu vlnu zvládneme," opakuje Gröhling.
Aké budú podmienky nástupu, sa dozvieme neskôr

V snahe dosiahnuť čo najvyššie možné percento zaočkovanosti prichádza od polovice augusta na rad špeciálne call centrum, ktoré bude kontaktovať najrizikovejšie oblasti a budú apelovať na starostov, učiteľov či pediatrov, aby oslovili stále nerozhodných a váhajúcich ľudí.

Či a za akých podmienok sa deti a študenti dostanú do škôl nás pán Gröhling bude informovať na prelome mesiaca: „V polovici augusta tiež budeme informovať o fungovaní škôl v novom školskom roku."
Komentáre ľudí sú rôzne

V komentároch pod ministrovým statusom sa mieša rôznosť názorov. Za všetky aspoň zopár. Pani Jana píše: "Mňa nebude vyzývať nikto na nič. Rozhodujem sa ja, s rozumom!" Pani Zuzana trefne pripomína: "To neustále vyzývanie ľudí odrádza!"

Pani Adela napísala: "Nechajte rozhodovanie o vakcinácii na rodičov, na učiteľov. Treba riešiť iné problémy - počty žiakov v triedach, dostatočné financovanie škôl, aby rodičia nemuseli suplovať a nakupovať učebné pomôcky do škôl, nákup učebníc, financie na hygienické pomôcky, na dezinfekciu, čistiace pomôcky...

Moderátor Honza Musil a jeho partner žiaria šťastím. Ďalšie bábätko na ceste!
Moderátor Honza Musil má poriadny dôvod na radosť, stane sa znova dedkom. Radostnú správu mu oznámila mladšia dcéra Veronika, informuje portál Super. Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Tibor Sipos