Greksa bráni šéfa Hlasu-SD: A do Pellegrinoho treba kopať, veď má najväčšie preferencie
05 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Včerajšie obvinenie oligarchu Miroslava Výboha opäť rozvírilo pokojné politické vody na Slovensku. Vyšetrovanie sa podľa viacerých koaličných politikov blíži stále viac k špičkám Smer-SD. K celej situácii sa v statuse vyjadril aj spevák a hudobník Marián Greksa.


Obvinením Miroslava Výboha zrejme NAKA stúpila na ďalší z otlakov stále silnejšej strany Smer-SD. V úplatkárskej afére sa objavilo meno aj šéf strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Prirodzene, on akúkoľvek spojitosť s celým prípadom odmieta. Spevák Marián Greksa sa však v statuse postavil na stranu a oboch predsedov strán.
V dnešnej dobe vám meno zašpinia veľmi ľahko

Greksa priznáva, že celý deň číta články o tom, ako NAKA obvinila oligarchu Miroslava Výboha, jedného z blízkych priateľov Roberta Fica. „Napriek tomu, že sa jedná o obvinenie v prípade, v ktorom Robert Fico vôbec nefiguruje, v každom článku je spomenutý. A samozrejme nikdy nezabudnú spomenúť aj meno Peter Pellegrini. Z väčšiny článkov mám pocit, že autor rieši Výboha len okrajovo a teší sa z toho, že môže v negatívnej konotácií spomenúť Fica a Pellegriniho,“ konštatuje v úvode svojho statusu Greksa, a dodáva, že novinári nezabudnú pripísať, že kajúcnici Imrecze a Suchoba povedali, že dali Výbohovi pre Pellegriniho 150 000 euro a na ďaľšej schôdzke im Výboh povedal, že „Pelle ďakuje“. „Čiže dvaja kajúcnici vraj dali 150 000 euro Výbohovi, ktorý im vraj povedal, že ich vraj dal Pellemu,“ snaží sa hudobník Greksa spochybniť výpovede kajúcnikov.



„V tejto súvislosti mi napadá veta z Threemy, ktorú napísal Kočner: „Mirík všetkých oje..l a teraz sa rehoce z jachty v Monaku.“ Viem si predstaviť, že ma niektorí z vás teraz ugrilujú, ale nepomôžem si. Musel som to napísať. Poznám ten pocit z vlastnej komunálnopolitickej praxe, keď o vás rozprávajú dobráci, ako ste za také a také obrovské peniaze hlasovali za nesprávne veci a vy nemôžete spraviť nič,“ pokračuje v obrane oboch lídrov strán hudobník Greksa, pričom do toho „zakomponoval“ aj sám seba. „Keď ste ticho, tak povedia, že kto mlčí, ten svedčí. Keď sa ozvete a bránite sa, tak sa dozviete, že trafená hus zagága. Proste. V dnešnej dobe vám meno zašpinia veľmi ľahko,“ konštatuje spevák Marián Greksa a na samý záver dodáva: „A do Pellegriniho treba kopať ako sa len dá. Veď má najvyššie preferencie a verí mu veľmi veľa ľudí.“

Miroslava Výboha, ktorého cez výpovede spájajú s Petrom Pellegrinim, obvinili v kauze Mýtnik
NAKA Výboha zatiaľ nezadržala. Proti nemu vypovedajú podnikateľ Michal Suchoba a bývalý prezident finančnej správy SR, František Imrecze. O Výbohovi Imrecze povedal, že bol osobou, ktorá mala odovzdať 150 tisícový úplatok Petrovi... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Petra Demková