Bývalú riaditeľku finančnej správy Lenku W. prepustili z policajného zadržania
05 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Bývalú šéfku Finančnej správy (FS) Lenku W., obvinenú v rámci stredajšej (4. 8.) akcie Mýtnik III, prepustili z cely policajného zadržania. TASR to potvrdil jej obhajca Vladimír Mitro a upozornil na to portál Aktuality.sk. Informáciu, že sa Lenka W. priznala ku korupcii, pokladá obhajca za špekulácie.


"Moja klientka bola včera (4. 8.) prepustená zo zadržania s tým, že vypovedala ako obvinená. Vyjadrila sa k vznesenému obvineniu. Teraz bude vyšetrovaná na slobode," uviedol pre TASR obhajca. Podľa jeho slov niektoré skutočnosti objasnila, či pôjde o trestný čin úplatku, bude predmetom ďalšieho dokazovania. K informácii, že sa jeho klientka priznala, sa nevyjadril, považuje to za špekulácie.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v rámci stredajšej akcie Mýtnik III dovedna osem osôb z korupčnej trestnej činnosti. Ide o výlučne korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v štyroch rôznych skutkoch.

Miroslav Výboh sa na výsluch neplánuje dostaviť na Slovensko
Denník SME informuje o tom, že podnikateľ M. Výboh sa podľa všetkého na Slovensko kvôli výsluchu nedostaví. Absolvuje ho prostredníctvom videohovoru, ktorý slovenský trestný poriadok umožňuje. Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Petra Demková


Dvom osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin podplácania a ďalším šiestim osobám bolo vznesené obvinenie pre trestný čin prijímania úplatku. V rámci akcie, ktorú vykonali príslušníci NAKA za súčinnosti sekcie inšpekcie a vnútornej kontroly Finančného riaditeľstva SR, boli zadržané celkovo štyri osoby. Pobyt jednej obvinenej osoby aktuálne nie je známy.

Medzi obvinenými sú podnikateľ Miroslav V. a bývalý štátny tajomník Radko K. Obvinený je aj bývalý šéf FS František I. Toho obvinili a väzobne stíhali už počas prvej tohtoročnej akcie Mýtnik I. V piatok (30. 7.) ho prepustili z väzby na slobodu.

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala do stredy už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na FS SR za niekoľko desiatok miliónov eur.

Podľa ministra Mikulca sa proti opatreniam neprotestuje nikde inde na svete, iba na Slovensku  
Minister Mikulec asi nemá televíziu ani internet. Na Facebook napísal príspevok v ktorom sa sťažuje, že nikde inde na svete žiadni politici nepodporujú protesty proti „zákazom, príkazom a opatreniam“. Napísal, že „iba politici typu Fico, Blaha,... Čítať ďalej
05 | 08 | 2021 | Petra Demková