ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Po tom, čo užívateľ Twitteru "Ehden" pred niekoľkými dňami zverejnil zmluvy spoločnosti Pfizer s Albánskom a Brazíliou, anonymný zdroj poslal redakcii portálu Report24 News úplnú a necenzurovanú zmluvu EÚ s konzorciom Pfizer/Biontech, informuje Willi Huber na portáli report24.news.

Ako sa dalo očakávať, píše Willi Huber, zmluva obsahuje veľa rovnakých „šialeností“ ako doposiaľ známe dohody: Daňový poplatník je zodpovedný za všetko. Top aktuálnou témou je cenotvorba. Zatiaľ čo Brazília musí zaplatiť 10 dolárov a Albánsko 12 dolárov za dávku vakcíny, EÚ sa zaviazala zaplatiť 17,50, resp. 13,50 eur (zmluva, str. 20). Práve v týchto dňoch bolo oznámené zvýšenie ceny na 19,50 eura, a preto je najvyšší čas zmluvy zverejniť, dodáva Willi Huber.

Zmluva medzi Európskou úniou, ktorú podpísala Stella Kyriakidesová, komisárka EÚ pre zdravotníctvo, a konzorcium Pfizer/Biontech, je teraz k dispozícii v plnom znení – vrátane všetkých príloh. Je datovaná 20. novembra 2020 a číslo dokumentu EÚ je SANTE/2020/C3/043 - SI2.838335. V skutočnosti unikla v apríli z talianskej televíznej stanice RAI, ale odvtedy ju systémové médiá úplne ignorovali. V tom istom čase sa objavili fámy, že úloha komisárky, ktorá zmluvu podpísala, bola poznačená korupciou. Portál  Report24 o tom písal v článku „Podozrenie z korupcie: Podplatili eurokomisárku výrobcovia vakcín?“


Obsah zmluvy zbavuje výrobcov vakcíny akejkoľvek zodpovednosti

Niet divu, pretože obsah zmluvy dokazuje to, čo už ukázali zmluvy s Brazíliou a Albánskom: Zmluvy sú pravdepodobne nemorálne, snažia sa postaviť výrobcov nad platné právo a uložiť daňovým poplatníkom všetky možné záväzky a povinnosti, zatiaľ čo výrobcovia sú od toho odbremenení. Okrem toho výrobca vyhlasuje, že účinky, vedľajšie účinky a dlhodobé následky sú úplne nejasné (bod I.6.7), ale ak sa vyskytnú problematické vedľajšie účinky, všetky následky by aj tak musel zaplatiť daňový poplatník: „PfizerLeaks: Účinok a vedľajšie účinky očkovania v polovici marca ešte nejasné“.

Prieskum v Nemecku potvrdil nedostatok dôvery k vakcínam
Podľa prieskumu sa proti koronavírusu chce dať zaočkovať len každý štvrtý neočkovaný. Informoval o tom nemecký portál Epoch Times s odvolaním sa na prieskum Inštitútu pre výskum verejnej mienky INSA, ktorý zverejnil denník Bild am... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


O prevzatí takmer všetkých možných záväzkov sa píše v bode I.12.1. Zmluvné strany sa dohodli na zachovaní mlčanlivosti na 10 rokov, čo sa zjavne tak príliš dlho nepodarilo, dodáva Willi Huber.
Pri porovnaní je cena privysoká

Cena v žiadnom prípade nie je v prospech obyvateľov Európy. Ak vezmeme do úvahy, že malé Albánsko malo cenu za dávku vakcíny 12 dolárov, zatiaľ čo obrovská Brazília 10 dolárov, spravodlivá cena by možno bola niekde uprostred. Daňoví poplatníci v EÚ v skutočnosti platia 16 až 21 dolárov za dávku. Vyššia cena sa vzťahuje na prvých 100 miliónov dávok, nižšia na druhých 100 miliónov dávok. Konzorcium Pfizer/Biontech si medzičasom účtuje neuveriteľných 19,50 eura, čo je v prepočte 23,14 dolárov. Právnici by mali urýchlene objasniť, či je to podľa pôvodnej zmluvy vôbec v súlade so zákonom, pretože v skutočnosti bola dohodnutá doba trvania zmluvy, a teda aj stanovenie ceny na 24 mesiacov (bod I.4.2).

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

EÚ podľa OXFAM-u zaplatila o 31 miliárd viac

Mimovládna organizácia OXFAM vypočítala, že jedna dávka by mala mať hodnotu maximálne 1,20 dolára. Africká únia, ktorú príliš nezaujímajú údajné hoaxy o coronovej pandémii a vakcínach, musí platiť len 6,75 dolára za dávku vakcíny. OXFAM sa domnieva, že EÚ doteraz zaplatila výrobcom o 31 miliárd eur viac. Ale zrejme nič z toho nie je problém, pretože daňoví poplatníci, ktorí boli najprv prostredníctvom médií presvedčení o hroznej a nebezpečnej epidémii, to s radosťou zaplatia.


Prenesenie zodpovednosti na plecia členských štátov EÚ


Pri stiahnutí výrobkov z trhu platia a zodpovednosť nesú európske štáty



Ako ďalej píše Willi Huber, keďže sa nechce donekonečna opakovať, odporúča článok portálu Report24, ktorý je o zmluvách s Albánskom a Brazíliou („Uniknutie tajných zmlúv Pfizeru: Žiadne riziko či zodpovednosť, úžernícke ceny a ďalšie“). Tie sa v podstatných bodoch príliš nelíšia od zmluvy s EÚ. Na konci tohto článku je odkaz na kompletnú zmluvu medzi spoločnosťou Pfizer a EÚ. Našťastie, taliansky RAI prevzal zverejnenie, takže právne otázky, ak by sa objavili, treba riešiť s ním, poznamenáva Huber a dodáva, že právne otázky v rámci zmluvy sa budú riešiť podľa belgického práva. To je výrazný rozdiel oproti predchádzajúcim zmluvám, v prípade ktorých bola dohodnutá právna kompetencia len pre New York.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: BGI nezákonne zbierala údaje z testovania tehotných žien
Škandalózne odhalenie: Najväčšia spoločnosť v oblasti genomiky na svete zhromažďuje genetické údaje z prenatálnych testov od miliónov tehotných žien! Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďalší výrobcovia okrem Biontechu

Verejnosti pravdepodobne ešte nie je známe, ktorí subdodávatelia okrem Biontechu budú profitovať z miliardového obchodu. Podľa zmluvy sú to predovšetkým:

  • Polymun Scientific Immunbiologische Forschung GmbH


(https://www.polymun.com/)

  • Dermapharm AG


(https://www.dermapharm.de/, Wikipedia)

  • Rentschler Biopharma SE


(https://www.rentschler-biopharma.com/de/)
Utajovanie nemá nič spoločné s demokraciou

Samozrejme, je iluzórne očakávať, píše ďalej Willi Huber, že mainstreamové médiá sa budú pýtať, ako je možné, že zmluvy v hodnote miliárd eur, ktoré sa týkajú zdravia každého jedného občana EÚ, môžu byť tajné. Ak by sme žili vo fungujúcej demokracii, takéto zmluvy by sa museli uzatvárať s veľkou publicitou a vysvetľovali by sa každému občana. Skutočnosť, že sa tak nedeje, by mala vyvolať poplach u každého demokraticky zmýšľajúceho človeka bez ohľadu na to, aký má na toto očkovanie názor.
Zdroje na internete:

RAI Taliansko - celý dokument

Pre porovnanie: dokument „v hlbinách“ archívov EÚ. Podľa začiernených častí možno vidieť, čo všetko nechcú zverejniť.

https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/redacted_advance_purchase_agreement_biontech-pfizer_0.pdf



Toto je začiernená strana dokumentu na serveroch EÚ, ktorú portál Report24  použil (okrem iného) na overenie pravosti úplnej verzie. Ako vidno, na verejnosť sa malo dostať čo najmenej, resp. takmer nič, dodáva na záver Willi Huber na portáli Report24.

Pouličné blokády v Bratislave očami nemeckej tlače
Odpor proti sprísneniu protipandemických opatrení v Európe sa stupňuje. V slovenskom hlavnom meste Bratislave sa vo štvrtok do centra mesta nahrnuli stovky ľudí, ktorí protestovali proti zavedeniu očkovacieho pasu a zo zákona povinnému testovaniu... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová