NAKA zasahuje v kauze Mýtnik III, obvinenými by mali byť Výboh a Wittenbergerová
04 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Medzi obvinenými by mali byť podnikateľ Miroslav Výboh, bývalá šéfka Finančnej správy Lenka Wittenbergerová a bývalý štátny tajomník Radko Kuruc. Informácie priniesol portál Aktuality.sk a Denník N.


Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zasahuje v korupčnej kauze Mýtnik  III. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

"Úrad špeciálnej prokuratúry môže potvrdiť dnešný vykonávaný zásah vo veci medializovanej pod názvom Mýtnik  III. Bližšie informácie poskytneme, až keď to procesná situácia dovolí," uviedla Tökölyová.

Korupčná kauza Mýtnik, v ktorej NAKA zasahovala už dvakrát, sa týka utajovaných zmlúv na Finančnej správe SR za niekoľko desiatok miliónov eur. Medzi obvinenými v kauze v súčasnosti figuruje aj podnikateľ Jozef B., bývalý riaditeľ Finančnej správy František I. či IT podnikateľ Michal S.

Mikulec je pre národ bezpečnostné riziko!
Poslanec NR SR, podpredseda hnutia Sme rodina, Peter Pčolinský začína byť nekompromisný k svojím koaličným partnerom. Jeho vystupovanie začína vyzerať ako opozičné. Nemožno sa čudovať, že kope do partnerov. Bojuje za brata, ktorého zavreli za to,... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK